RecenzjeHungry Ghosts

Na Playstation 2 gry z gatunku survival horror, miały się niewątpliwie dobrze. Prócz tych popularnych i tych cieszących się mniejszą popularnością, ale za to kolekcjonerskim wzięciem tytułów, trafiłem na pozycję pokrytą kurzem czasu. Zapewne wynika to z wydania gry tylko na rynek japoński, jednak po spędzeniu kilku chwil z produkcją uważam, że szkoda było by trzymać ją w cieniu zapomnienia. Przedstawiam recenzje Hungry Ghosts na Playstation 2.

StormS 21 stycznia 2017 brak komentarzy 21 odsłon

Akcesoriaamiibo

amiibo - to seria figurek (a także kart) z bohaterami z gier Nintendo. Figurki te skanuje się czytnikiem NFC (Near Field Communication) umieszczonym w konsolach Nintendo Wii U i w przenośnych nowszych systemach NEW Nintendo 3DS / 3DS XL. Odczyt danych z figurki w grach odblokowuje zależnie od tytułu drobne dodatki (np strój dla postaci, dodatkowe misje lub nowe umiejętności). Zobaczcie, czym jest amiibo i jak się prezentują!

ramzes64 12 stycznia 2017 2 komentarze 57 odsłon

NewsyRaport z pola boju - grudzień 2016

Podsumowanie grudniowych prac na RetroAge.

Redakcja 09 stycznia 2017 brak komentarzy 25 odsłon

RecenzjePersona 3 Portable

Persona 3 Portable to trzecia już wersja trzeciej odsłony serii Persona. Odsłony która pomimo swoich wad okazała się na tyle dobra i ciekawa, że szybko wypchnęła całe uniwersum na piedestał kultu. Czy za trzecim podejściem twórcy zdołali doszlifować ją do perfekcji?

kolo 07 stycznia 2017 brak komentarzy 36 odsłon

RecenzjeThe Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Wii U nadal nie doczekało się prawowitej odsłony The Legend of Zelda. Jednak nie przeszkadzało to szychom z Nintendo w przygotowaniu odrestaurowanej wersji, jednej z najbardziej kontrowersyjnej części, jaką ta seria widziała.

Chrno 02 stycznia 2017 4 komentarze 96 odsłon

ArtykułyK'Nex Mario Kart Wii: Mario and Yoshi Finish Line Building Set

Kup mi mamo klocki Lego – chcę zbudować coś wielkiego. Wielkie fabryki, wielkie kominy, ludzi, co mają wesołe miny… O ile gier, w których światy oraz postacie zostały wykreowane na podstawie słynnych duńskich klocków mamy pod dostatkiem, tak w drugą stronę – zestawów Lego inspirowanych grami ze świecą szukać. Naprzeciw naszym oczekiwaniom wychodzi firma K’nex oferująca między innymi zestaw klocków Mario Kart Wii: Mario and Yoshi Finish Line Building Set.

tbxx 31 grudnia 2016 8 komentarzy 81 odsłon

Recenzje[eshop] Chase: Cold Case Investigations -Distant Memories

Praca detektywa musi być ciekawym zawodem. Wszyscy Cię szanują, obserwują każdy Twój ruch w poszukiwaniu odpowiedzi na trapiące pytanie „kto był sprawcą”, po czym dostajesz przebłysku geniuszu i prezentujesz niby nieważne acz kluczowe ślady doprowadzające do przestępcy udającego największą ofiarę w całym zajściu. Praca detektywa pewnie jest ciekawa, lecz nie dla detektywa Nanase, zajmującego się wygasłymi sprawami, które stanęły w martwym punkcie i o których wszyscy zdążyli już zapomnieć. Czy aby na pewno?

Chrno 25 grudnia 2016 brak komentarzy 24 odsłon

Recenzje[PSN] From Dust

Ech ten współczesny Ubisoft, tylko sandbox sandboxa sandboxem pogania, pomyślałby ktoś że obecnie gracz do szczęścia potrzebuje wyłącznie garści przypadkowych śmieci czekających na znalezienie w różnych losowych, trudno dostępnych miejscach. Jednak raz na jakiś czas także Ubi odkłada na bok swoje Wielkie Sagi i przygotowuje grę skromniejszą, ale zarazem ciekawszą. Ba, bywa nawet, że bardzo dobrą, tak jak w przypadku From Dust wydane między innymi na PlayStation 3.

kolo 19 grudnia 2016 brak komentarzy 46 odsłon

RecenzjeSnake Rattle'n'Roll

Słyszeliście o takiej grze jak Snake, w której sterując wężem zbieramy porozrzucane po planszy kropki i tym samym przedłużamy ogon naszego gada? Posiadacze chociażby Nokii 3310 bądź starych, chińskich, bazarowych handheldów z lat 90-tych na pewno mieli z tą grą do czynienia. Nie każdy jednak wie, że jej korzenie sięgają jeszcze dalej.  Pierwowzór tego tytułu został wydany na automaty już w 1976 roku pod tytułem Blockade. Gra okazała się sukcesem i doczekała różnych innych wersji, m.in. na Atari, Commodore, Apple 2, a nawet PC. A co, gdyby perspektywę gry zmienić na rzut izometryczny, dorzucić wrogów i elementy platformowe, a dodatkowo ubrać w ładniejszą warstwę wizualną? Tą drogą właśnie poszedł znany brytyjski producent Rare, wydając w 1990 roku grę o wężach, jakiej nigdy wcześniej nie było. Czas na recenzję Snake Rattle 'n' Roll na konsolę NES. Sssssssssss!!!

Jedah 14 grudnia 2016 brak komentarzy 87 odsłon

NewsyRaport z pola boju (listopad)

Podsumowanie listopada 2016.

Redakcja 14 grudnia 2016 brak komentarzy 23 odsłon
Ładowanie