RecenzjeDonkey Kong Jr. Math

Tytuły z gatunku edutainment są dziwne. Zazwyczaj stanowią kiepskie próby nauczenia czegoś dzieci za pośrednictwem gier wideo, chcąc pokazać, że nie jest to tylko marnotrawienie ich czasu. Donkey Kong Jr Math nie jest wyjątkiem w tej kwestii.

Jedah 12 listopada 2017 brak komentarzy 42 odsłon

NewsyZapraszamy na Koszalin Retro Games Show 2017

W dniach 18-19 listopada 2017 roku po raz kolejny odbędzie się Koszalin Retro Games Show. To czwarta edycja koszalińskiej imprezy, na której zaprezentowane zostaną komputery i konsole z ostatnich 40 lat. Ponad 100 interaktywnych stanowisk, mnóstwo gier, ciekawe prelekcje i wykłady oraz oczywiście konkursy z nagrodami!

Axi0maT 12 listopada 2017 brak komentarzy 14 odsłon

RecenzjeWiedźmin 3: Dziki Gon

Bardzo niewiele twórców gier ma dość jaj by rzucić wyzwanie grom z sagi The Elder Scrolls na ich własnym terytorium a jeszcze mniej ma dość umiejętności i pieniędzy, aby stworzyć tytuł, który z tego starcia wyjdzie, jeśli nie zwycięsko to, chociaż bez plamy na honorze. Jednym z tych najbardziej nielicznych okazał się CD-Projekt RED wraz z ich Wiedźminem 3: Dziki Gon, o którym w wersji na PS4 jest poniższa recenzja.

kolo 03 listopada 2017 7 komentarzy 88 odsłon

RecenzjeThe Legend of Zelda - Tri Force Heroes

Nintendo już kilka razy próbowało przenieść przygody Link'a w świat gry wieloosobowej, a The Legend of Zelda Tri Force Heroes na konsole Nintendo 3DS/2DS jest jak dotąd najnowszym takim przedsięwzięciem. Moim zdaniem zadanie udało się, ale nie wszystko wyszło idealnie. Zapraszam do recenzji.

ramzes64 17 października 2017 brak komentarzy 55 odsłon

NewsyRaport z pola boju - Wrzesień 2017

Przeczytałem we wczorajszej gazecie, że wrzesień dawno się skończył. W związku z czym najwyższy pora na spóźnione podsumowanie ubiegłego miesiąca...

Naczelne dowództwo 11 października 2017 brak komentarzy 31 odsłon

NewsyFestiwal Dawnych Komputerów i Gier Kraków 2017

Festiwal Dawnych Komputerów i Gier - impreza już w przyszły weekend powraca do Krakowa! 14 i 15 października będzie okazją do nostalgicznej podróży do gier sprzed kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Na wydarzenie tradycyjnie składa się w pełni interaktywna wystawa retro sprzętu komputerowego, prelekcje, konkursy oraz turnieje. Tradycyjne będzie to również okazja do spotkania się i swobodnego porozmawiania z innymi retromaniakami.

Wronek 09 października 2017 brak komentarzy 22 odsłon

RecenzjeZippy Race

Nigdy nie byłem wielkim fanem gier wyścigowych. Jako dziecko zawsze bardziej ciągnęło mnie do filmów popularnonaukowych niż do motoryzacji. Toteż nigdy nie sądziłem, że jakakolwiek gra o tej tematyce mnie zainteresuje. Gdy jednak odpaliłem Zippy Race na moim Pegasusie, zmieniłem zdanie. Ludziom z Irem udało się podejść do tematu w taki sposób, że ich produkt potrafił pochłonąć mnie bez reszty.

Jedah 01 października 2017 4 komentarze 91 odsłon

ArtykułyNa progu rewolucji - część 1

Po rewolucji związanej z przejściem w grafikę 3D na konsolach Sega Saturn, Sony PlayStation oraz Nintendo 64 od kolejnej generacji konsol oczekiwaliśmy, że wszystkiego będzie więcej oraz wszystko będzie lepsze. Ponieważ wszyscy czterej producenci (Sega, Sony, Nintendo oraz Microsoft) zaprezentowali troszeczkę inne podejście do tematu, dlatego też, w poniższym artykule postaram się pokrótce zaprezentować jak to „więcej” i „lepiej” zostało zrealizowane.

tbxx 17 września 2017 2 komentarze 402 odsłon

NewsyRaport z pola boju - Sierpień 2017

Podsumowanie miesiąca sierpnia, w którym nie byłoby o czym pisać, gdyby nie wytrwała praca redaktora 'kolo'.

tbxx 16 września 2017 brak komentarzy 14 odsłon

RecenzjeOstrich Runner

Jest gdzieś w kosmosie pewna planeta, na której strusie żyją sobie w ładzie i harmonii, do czasu, gdy pewien szalony naukowiec postanowił ukraść ptakom jaja by stworzyć armię nielotów. Dlatego też strusie postanowiły zorganizować wielkie mistrzostwa, które mają wyłonić najlepszego i najszybszego, który odzyska jaja.

LukegaX 13 września 2017 3 komentarze 110 odsłon
Ładowanie