ArtykułyPanowie (i Panie)! Pijemy trzynasty raz.

O pechowej trzynastce, zwijaniu interesu, kolegach oraz prosiakach słów admina kilka.

tbxx 10 kwietnia 2019 6 komentarzy 101 odsłon

ArtykułyŚwiat gier w niebieskich okularach

O zielonych ludzikach słyszał chyba każdy. Do tego że ich widzieli przyznaje się niewielu, gdyż mało kto wierzy w ich istnienie. W codziennym życiu możemy natomiast spotkać niebieskie ludziki, nawet nie zdając sobie sprawy z ich istnienia.

tbxx 02 kwietnia 2019 1 komentarz 57 odsłon

ArtykułyRetro-granie na dużym ekranie

Z telewizorem do "grania" często jest taki problem, że jest za mały, albo zajęty. Zdarzyć się też może, że chcemy zagrać w grę, której nie powinni oglądać inni domownicy. A co powiecie na kinowy ekran w przystępnej cenie, którego możecie sami używać nawet w kawalerce zamieszkałej przez trzy pokoleniową rodzinę?

tbxx 01 kwietnia 2019 brak komentarzy 62 odsłon

RecenzjeSly 2 Band of Thieves

Pod koniec 2004 roku na PlayStation 2 wydana została druga część gry, której bohaterem jest szop złodziej czyli Sly 2 Band of Thieves. Tytuł jest połączeniem skradanki z platformówką i co ciekawe taki mix gatunków udał się. Zapraszam do recenzji.

ramzes64 17 marca 2019 1 komentarz 66 odsłon

RecenzjeIkenie no Yoru

Słyszeliście może o takim wynalazku jak Wii Balance Board? Jest to mata zasilana bateriami dołączona pierwotnie do programu sportowego Wii Fit, celem rozruszania graczy scalonych ze swoimi kanapami. Po Wii Fit pojawiły się również i inne gry wykorzystujące to akcesorium ale w zdecydowanej większości są to gry sportowe lub dokładniej rzecz ujmując treningowe. Jednak w Japonii co można potraktować jako ciekawostkę, wydano horror wykorzystujący to akcesorium. Zatem jak mata do treningu sprawdza się w dreszczowcu? Zapraszam do recenzji Ikenie no Yoru na Nintendo Wii.

StormS 17 marca 2019 1 komentarz 60 odsłon

ArtykułyNagość w 16-bitowych grach

Wirtualne piersi towarzyszą grom praktycznie od początku istnienia branży elektronicznej rozrywki. Czasami nagość była celowa, innym razem występowała jako mały easter egg, również w grach dla dzieci.

Snow8lind 04 marca 2019 brak komentarzy 105 odsłon

RecenzjeMs. Pac-Man

Pani Pac-Man! Wzięła Pani pigułkę? Yyy.. pigułkę? Ops! Przepraszam, to nie ten film. Przepraszamy za drobne kłopoty techniczne i zapraszamy do video recenzji Ms. Pac-Man.

Snow8lind 23 lutego 2019 6 komentarzy 74 odsłon

RecenzjeMario Bros.

Od tej gry wszystko się zaczęło. Każda gra z Mario wzięła swój początek z tego tytułu. Co prawda, główny bohater pojawił się już w Donkey Kong, ale dopiero Mario Bros. zapoczątkowało serię o słynnych braciach. Zanim zaczęli ratować księżniczkę, walczyć z King Koopa Bowserem czy Wario i nim odkryli w sobie talent do różnych sportów, byli tylko zwykłymi hydraulikami.

Jedah 19 lutego 2019 8 komentarzy 117 odsłon

NewsyZłoty Pixel 2018 - wyniki głosowania

23 recenzje, 16 artykułów, 7 autorów, 10 głosujących... Oficjalne wyniki plebiscytu "Złoty Pixel 2018" za 3,2,1...

tbxx 16 lutego 2019 3 komentarze 53 odsłon

NewsyRaport z pola boju - Styczeń 2019

Styczeń - czyli lekko leniwe rozpoczęcie kolejnego roku...

Redakcja 16 lutego 2019 brak komentarzy 13 odsłon
Ładowanie