retroage.net

bo stare gry są lepsze
Teraz jest 2017-11-22, 15:47

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2017-09-17, 20:24 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2017-01-05, 13:49
Posty: 54
Lokalizacja: Bemowo
Gratuluję; )
Super zdjecia na koniec dnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-17, 20:47 
Offline
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-03-16, 09:58
Posty: 657
Zajebiście to wygląda. Chętnie bym takiego MODa sobie pierdykną, ale mam notoryczny brak czasu na takie majsterkowanie. Ktoś chciałby podłubać odpłatnie w mojej sztuce?

_________________
Moje pierdololo o grach na FB
http://www.facebook.com/M-231457556975754/?ref=hl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-17, 20:54 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
cissic tylko zrobione samemu tak dobrze smakuje :) tak jak napisałem, całość to dosłownie godzina czasu więc posiedz 1-2 wieczory te pół godziny dłużej przed pójściem spać i gotowe!

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-17, 21:08 
Offline
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-03-16, 09:58
Posty: 657
Nie ma na to szansy. Niestety. Mam małe dziecko, pracę i zero wolnego czasu ze względu na różne inne dodatkowe projekty. Nawet nie mam lutownicy. Dobra zostawiam konsolę taką jak jest bo to nówka sztuka z papierami. Może kupię sobie już przerobioną...

_________________
Moje pierdololo o grach na FB
http://www.facebook.com/M-231457556975754/?ref=hl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-17, 21:26 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
Cissic moja córka ma 1,5 roku, bezrobotny też nie jestem, na brak zajęc nie narzekam :)
Pozostaje mi uparcie namawiać Cię bo uważam że to kwestia organizacji. No i masz pretekst do zakupu lutownicy!
Co do konsolki to polecam kupić padakę za parę zł i po prostu zafundować jej odświeżenie (ekran, obudowa, szkiełko, przyciski).

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-17, 21:36 
Offline
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2016-03-16, 09:58
Posty: 657
Może i tak, ale moja praca nie mieści się w ramach czasowych jakie dotyczą zwykłego Kowalskiego. Bardziej mi się opłaca zlecenie takiego MODa niż ta dłubania. Zwłaszcza, że nie tylko pracą i rodziną żyję. BTW klepie właśnie z roboty ;)

_________________
Moje pierdololo o grach na FB
http://www.facebook.com/M-231457556975754/?ref=hl


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-18, 12:00 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Melvin.FoX, zmotywowałeś mnie do przerobienia konsolki ;) Mam dawcę, nową obudowę, jedynie muszę dokupić ekran i taśmę. Nr na PCB zaczyna się od 0, czyli potrzebuję taśmy 40 pinowej. Widzę na Alli, że są wersje A i B - którą wybrać? Są też wersje z kabelkiem i bez - te z kabelkiem są droższe.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-18, 12:19 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
fixxxer1 nie chcę robić żadnej reklamy ale rekomenduję (bo sam stąd kupiłem):
Ekran LCD
Taśma
W twoim wypadku będzie to 40 pinowa taśma B z kabelkiem (dokładnie taką sam kupiłem). Dodatkowe info masz o tu ale nie kieruj się tym tak stricte bo ekrany sprzedawane na Ali robią kitajce a ten tutorial dotyczy ekranów pochodzących bezpośrednio z konsoli AGS-101.
W razie czego podpytaj sprzedawca. Sam tak zrobiłem i to on właśnie doradził wersję B.

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-18, 12:34 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Ok, zamówione :) Wziąłem wersję bez kabelka, sam go dolutuję. Teraz miesiące oczekiwania i będzie można się zabrać za robotę ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-18, 13:29 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
Przulutowanie kabelka do tej taśmy to prawdziwy wrzód na dupie a poza tym łatwo można ją przy tym uszkodzić :/ jeżeli jeszcze dasz radę zmienić to na twoim miejscu brałbym z kabelkiem (i plus, że jest przycięty na wymiar).

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-20, 17:45 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2013-12-16, 23:35
Posty: 60
Melvin super sprawa, wygląda naprawdę zacnie, fajnie że chciało ci się samemu podłubać. Sprawdzałeś już ile trzyma bateria? Bo odnoszę wrażenie że mój GBA po "zfrontlajtowaniu" jakieś dwa razy krócej, dlatego zastanawiam się czy w ogóle bawić się w backlight czy jednak kupić AGS-101.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-09-22, 15:44 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
Myslalem juz nad wydajnoscia baterii i niestety nie mam poki co zadnych wrazen ktorymi moglbym sie podzielic :( wiem natomiast ze niemodowany GBA ciagnie ok 100 mA. Z testow na YT widzialem, ze ten sam GBA po modzie pobieral 80 mA (!!) z racji, ze ekran jest produkowant w innej technologii :) oczywiscie trzeba pamietac ze molgbym to zupelnie inny ekran, od innego producenta itp. Niemniej jak wroce z wakacji i bede mial chwile to wezme miernik i sprawdze jak to wyglada na tym ekranie.

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-14, 10:42 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
W końcu dotarły zamówione części i zabrałem się za modowanie. Obudowę kupiłem już kilka lat temu i dopiero teraz ją wykorzystałem :)
Mam wersję na taśmę 40pin. Kupiłem najtańszą przejściówkę, bo z lutowanie kabelka powinienem sobie poradzić. Wyświetlacz też najtańszy na Ebay, bo akurat miałem wolną kasę na PayPal.
Po złożeniu wszystkiego, okazało się że wyświetlacz się nie uruchamia. Wg jednego z tutoriali, nawet nie trzeba lutować do tego pinu P1 kabelka, tylko powinno działać od "strzała". Niestety nie zadziałało, więc go przylutowałem. Nadal nic. Szukam więc dalej. Znalazłem post, w którym radzą zmostkować pin z REVC do GND. Tak też zrobiłem i niestety nic to nie dało. Już miałem wystawiać komenta na ebay, że LCD nie działa, ale coś mnie podkusiło żeby odwrotnie taśmę wpiąć do tej przejściówki :)
Wyświetlacz ożył, ukazując piękne, nasycone kolory jak w AGS-101 :D
Nie wiem jak mogłem to przeoczyć, wydawało mi się takie połączenie zupełnie naturalne. Jednak się pomyliłem.
Konsolka wygląda tak:
obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć

Kabelków już nie odlutowywałem, podobno też są radą na zbyt jasny ekran.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-14, 18:51 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
No i pięknie :) gratuluję ;)

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-21, 14:10 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
Do mnie niedawno dotarły gratu z chin (czekałem grubo ponad 2 miechy?!).
Oto i ona :)
Obrazek

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL