Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meanthord
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 153
Rejestracja: 2007-08-20, 21:13

Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Meanthord » 2010-11-13, 13:43

Witam.

Amatorska, ale zrobiona w pelni profesjonalnie (gosc pracowal nad tym blisko rok) przerobka New Super Mario Bros na SMB3 z NES-a. Tzn. engine z wersji DS-owej z poziomami SMB3. Podaje linka do tematu, jest tam tez odpowiedni patch do sciagniecia: http://tnij.org/i0dq

Poziom trudnosci - bardzo wysoki, ale to dobrze :). Oczywiscie trzeba miec programator i rom, ale sama konwersja wyszla po prostu swietnie.

Pozdrowka.

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8186
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Axi0maT » 2010-11-13, 17:02

Na screenshotach wyglada fenomenalnie. Praktycznie tylko burza piaskowa niespecjalnie mi sie spodobala - cala reszta extra. Ciekawi mnie jak gierka prezentuje sie na zywo.

Awatar użytkownika
Spyro1993
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 2157
Rejestracja: 2008-06-29, 16:49
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Spyro1993 » 2010-11-13, 17:34

Eh... Nie mam programatora (tak to jest jak gra się tylko na oryginałach, ponadto mam najnowszą aktualizację w DSi) i chętnie sprawdziłbym to w akcji. Chyba pozostanie mi gra w podstawową wersję (klasyczną).
Mój friendcode:
Nintendo 3DS: 1075-0891-4847

(2b v ~2b) - Szekspir

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: soberpl » 2010-11-14, 11:19

To samo zrobili bodajże z wersją NESową na Wii.

Ukukuki
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 3400
Rejestracja: 2008-01-25, 19:20
Lokalizacja: okolice Mielca

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Ukukuki » 2010-11-14, 22:47

Jaki programator polecacie do odpalenia tego?
Famicom!

Awatar użytkownika
Meanthord
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 153
Rejestracja: 2007-08-20, 21:13

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Meanthord » 2010-11-15, 21:11

Jakikolwiek, pod ktorym ruszy New Super Mario Bros (w koncu wspomniana przerobka jest "tylko" hackiem romu tego tytulu), a poniewaz jest to stosunkowo stara gra, wiec na wiekszosci pojdzie bez problemu, nawet na starym jak swiat R4 za 20 zl.

Awatar użytkownika
Tomcio
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 11
Rejestracja: 2009-05-16, 08:06
Lokalizacja: Zduńska Wola
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Tomcio » 2010-11-17, 09:42

Wielkie brawa należą się autorowi tego moda! Wykonał on naprawdę ogromną, tytaniczną niemalże pracę. Jeden rok spędzić przy przerabianiu NSMB i to w dodatku w pełni za darmo? Mi (chyba) by się nie chciało ;]

Grafika bardzo mi się podoba. To się nazywa remake!

Awatar użytkownika
tbxx
Administrator serwisu
Administrator serwisu
Posty: 629
Rejestracja: 2007-10-09, 17:16
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: tbxx » 2010-11-17, 10:33

i idealnie nie jest:
KNOWN PROBLEMS

- no suits from Super Mario Bros. 3...
- no new music, can be changed someday...
- some levels have missing sounds like the door-closing sounds in 5-CANNON! (when I activate that, the cannon doesn't make a sound...so I skipped the door-sound, this happens in some other levels too, but that's something minor)
- larger levels cannot be played on the M3 flashcard :( --> [3-A] and [5-B]
- the last part of 5-C is lagging! (electric-spwan-enemies)
- all 8 Castles have a strange background, it's inside a "hangar", I can't change them...When I change them the. boss is gonna be muted!! So, I choose the odd background!

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8186
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Axi0maT » 2010-11-17, 11:44

- no suits from Super Mario Bros. 3...
Mi to w zupelnosci wystarcza... podziekuje mimo wszystko i pogram w oryginalnego Super Mario Bros. 2 na NESie... a nie, zaraz, w jedyneczke - w koncu konkurs mamy :D

Kurt
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 902
Rejestracja: 2007-04-14, 09:09

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: Kurt » 2013-02-18, 22:20

Poziom trudności rzeczywiście jest wysoki. Gra doprawdy fantastyczna, choć zastanawiam się kiedy odblokuję czapkę szopa :P Czy w tym modzie jest owa możliwość?

pajda
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 44
Rejestracja: 2010-08-13, 11:45
Kontakt:

Re: Remake SMB3 z NES-a na DS :-)

Post autor: pajda » 2013-02-19, 15:23

Czy ktoś ma już spatchowaną wersję? Bo cholera coś mi nie idzie patchowanie tego...
Sorry, za offtopy, już zrobiłem. :).

Trudna gra w cholerę, ale tego mi właśnie było trzeba :D.

ODPOWIEDZ