R4 i loading w nieskończoność

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2451
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

R4 i loading w nieskończoność

Post autor: kolo » 2013-07-17, 08:43

Po namowach kanarka kupiłem sobie programator / nagrywarkę / ten wihajster co wkłada się do niego kartę micro SD, ale oczywiście mam z nim same problemy.
Posiadany przeze mnie model to R4 SDHC (pierwotna edycja), niestety nieważnie jak formatuję kartę i jakiej używam oraz jaki wgrywam na nie soft za nic w świecie nie chce załapać. Cały czas widzę tylko napis Loading zaraz po włożeniu programatora (czyli nie może wczytać softu).
Karty na pewno są sprawne (używałem / używam ich w komórce), pierwsza to SanDisk 2GB microSD (bez HC), druga to GoodRam 8GB microSDHC.
Próbowałem formatować specjalnym programem zamiast windowsowego, próbowałem kilkanaście różnych edycji softu, nic nie pomogło.

Ktoś ma jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Bo programator był tak tani że nawet nie opłaca mi się go za bardzo zwracać...

Wihajster wygląda tak (gdyby zdjęcie się nie wczytywało to dajcie znać):
Obrazek
Sega, Sega über alles
Obrazek

FRUNEK1
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 82
Rejestracja: 2013-02-04, 15:46

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: FRUNEK1 » 2013-07-22, 14:49

Odezwij się na priv podeślę ci soft :P
Ostatnio zmieniony 2013-07-22, 15:31 przez FRUNEK1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2462
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: kanarekkk » 2013-07-22, 15:25

FRUNEK1, zapoznaj sie z regulaminem. Rozdzial V, punkt 6 ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2451
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: kolo » 2013-07-22, 19:17

Dalej nie działa.
Sega, Sega über alles
Obrazek

K_slash
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 383
Rejestracja: 2013-02-07, 19:14
Lokalizacja: 天国

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: K_slash » 2013-07-23, 10:14

Może masz zbyt nowy soft w konsolce, który blokuje R4 ?

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2451
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: kolo » 2013-07-23, 10:24

To da się w ogóle aktualizować soft w Classicu? Bo nigdzie nie znalazłem takiej informacji. I jeśli tak to jak sprawdzić jaką mam wersję, to by mogło faktycznie pomóc...
Planuję spróbować teraz ze starszymi softami, może pomoże a jak nie to zostaje mi tylko cisnąć ustrojstwo na spód szuflady albo odesłać sprzedawcy.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2462
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: kanarekkk » 2013-07-23, 11:42

DS lite mial takie przypadki, o classicu nie slyszalem ;)
Obrazek
Obrazek

K_slash
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 383
Rejestracja: 2013-02-07, 19:14
Lokalizacja: 天国

Re: R4 i loading w nieskończoność

Post autor: K_slash » 2013-07-23, 14:40

Nie pomyślałem, że masz classica - sam mam 2x DSi i czytałem gdzieś, że taki problem występuje przy sofcie...

http://www.youtube.com/watch?v=urWFeHRZby8 - zobacz to może coś Ci pomoże ;)

ODPOWIEDZ