Test odtwarzania chiptune

ODPOWIEDZ
Morden
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1231
Rejestracja: 2006-08-11, 12:06
Lokalizacja: ŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡ŠŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡Š║║█│││█│║│││║║│█║
Kontakt:

Test odtwarzania chiptune

Post autor: Morden » 2007-06-16, 22:09

Mala prosba do uzytkownikow forum. Testuje odtwarzanie chipow i ciekaw jestem czy program dziala poprawnie u innych. Mile widziane testy Win9x, NT i Vista. Programik jest malutki [po rozpakowaniu zipa, 50kb] i stanowi jedno jedyne okienko. Po odpaleniu powinna zagrac muzyczka. Ponizej dwa zrodla z ktorych mozna pobrac plik.

http://rapidshare.com/files/37624081/ChipTest.zip.html

http://www.wikiupload.com/download_page.php?id=161306

P.S. - Screen okienka. Tak to powinno wygladac [poza kolorem okna co oczywiscie ustalane jest przez system].

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ashka
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 687
Rejestracja: 2006-08-01, 16:29
Lokalizacja: z Innej Planety
Kontakt:

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: ashka » 2007-06-16, 22:42

Nie chcialo mi sie robic restartu, wiec odpalilam pod Wine-m. Nic mi w uszach nie gra, ale guzik-zabojca dziala :D

Morden
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1231
Rejestracja: 2006-08-11, 12:06
Lokalizacja: ŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡ŠŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡Š║║█│││█│║│││║║│█║
Kontakt:

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: Morden » 2007-06-16, 23:18

Emulacja sie w sumie nie liczy, niemniej jednak dzieki za pierwsza odpowiedz w temacie. Test przeprowadzam dla pewnosci. Nie ma zadnych konkretnych powodow by myslec iz program nie bedzie dzialal poprawnie na wszystkich systemach, ale jeden z moich niewolnikow sprawdzil okienko na swoim PC i nie gralo. Sprawdzil na drugim kompie i wszystko bylo ok. Lepiej wiec dmuchac na zimne.
Obrazek

Senshu
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 469
Rejestracja: 2005-12-20, 23:11

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: Senshu » 2007-06-17, 00:29

Dziala bardzo dobrze, niezla muzyczka. Uruchomilem na Windows XP Media Center Edition Ver 2002 + SP2.

Czy to bylo napisane na Cold Fusion ? sciagnalem niedawno CF8 beta, ale jakos nie wiem jak sie za to zabrac, polecisz cos jakis tutorial np. ?

Morden
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1231
Rejestracja: 2006-08-11, 12:06
Lokalizacja: ŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡ŠŠŠ‡ƒƒƒ‡ƒŠƒƒƒŠŠƒ‡Š║║█│││█│║│││║║│█║
Kontakt:

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: Morden » 2007-06-17, 08:16

Cold Fusion to moja stara grupa release'owa :)
Obrazek

Senshu
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 469
Rejestracja: 2005-12-20, 23:11

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: Senshu » 2007-06-17, 08:25

No to niezle, juz myslalem ze takie cuda mozna w CF robic :}

Inlagd sill
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1384
Rejestracja: 2006-02-25, 07:56

Re: Test odtwarzania chiptune

Post autor: Inlagd sill » 2007-06-17, 20:55

Gra i tanczy jak nalezy. Chociaz nie, nie tanczy. :(
Dla bardziej wymagających: Serwis i forum Syzygia.pl

ODPOWIEDZ