[K] Commodore 64

Umiesc tu ogloszenie, jesli chcesz cos kupic
Regulamin forum
Rozdział IV
Pchli Targ
1. Administracja ani Moderatorzy nie odpowiadają za treść i przebieg transakcji przeprowadzanych za pośrednictwem forum.
2. Handel pirackimi grami lub jakimikolwiek innymi nielegalnymi towarami jest zabroniony.
3. Każde ogłoszenie jest zamykane po 2 miesiącach od ostatniego posta. Jeśli nie chcesz, żeby Twoje ogłoszenie zostało zamknięte, przypominaj o nim regularnie.
4. Ogłoszenie w Pchlim Targu musi spełniać kryteria opisu dla danej kategorii ogłoszenia. Brak spełnienia któregokolwiek z kryteriów skutkuje usunięciem ogłoszenia.
5. KUPIĘ - kryteria:
a) tytuł opisujący przedmiot, którego poszukujemy
b) krótki, zwięzły opis przedstawiający poszukiwany przedmiot (można dodać zdjęcie)
c) kontakt, jeżeli inny niż przez PW
6. SPRZEDAM - kryteria:
a) tytuł opisujący przedmiot, który sprzedajemy
b) krótki, zwięzły opis przedstawiający sprzedawany przedmiot (można dodać zdjęcie)
c) kontakt, jeżeli inny niż przez PW
d) cenę przedmiotu / link do aukcji
7. Nie sprzedawaj rzeczy, których nie masz i zamierzasz się w nie zaopatrzyć dopiero po znalezieniu nabywcy.
8. Zabronione jest zamieszczanie kilku ogłoszeń dotyczących tego samego przedmiotu.
9. Jeśli transakcja została zawarta, należy dodać post o treści "Do usunięcia".
10. Mile widziane jest dodanie komentarza odnośnie transakcji w stosownym temacie.
ODPOWIEDZ
Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

[K] Commodore 64

Post autor: Kiriki-kun » 2018-05-17, 21:02

Cześć,

kolega kolegi jara się PRL'em, i między innymi interesowałby go C64.
Jeżeli ktoś miałby na sprzedaż jakiś komplet, to dajcie znać.

Awatar użytkownika
Natavian
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 239
Rejestracja: 2012-12-22, 23:43

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Natavian » 2018-05-18, 00:18

Nie mam ale ostatnio na lokalnym targowisku znalazłem typa z C64. Za łysego chciał 100 zł, za komplet 400 zł. Oczywiście nie brałem bo to żadna okazja, ale daję punkt wyjścia i ewentualnie mógłbym rzucić okiem jakby ktoś jednak chciałby to kupić za te pieniądze.

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Kiriki-kun » 2018-05-29, 05:46

A jak wygląda komplet?

phowiec
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 99
Rejestracja: 2013-10-29, 11:43

Re: [K] Commodore 64

Post autor: phowiec » 2018-05-29, 08:14

W podstawowej wersji - C64, zasilacz, magnetofon, joystick, kabel rf / video.

W wersji rozszerzonej - C64, zasilacz, stacja dyskietek z kompletem kabli, joystick, kabel video.

Ciężko ustalić co znaczy komplet teraz. To co podałem wyżej, to komplet w rozumieniu lat 90 (przynajmniej wg mnie). Teraz dochodzą czytniki kart zamiast stacji (z reguły tylko do grania) lub karty FPGA emulujące w 100% stacje dyskietek (do grania i większość demo sceny).

400 zł za komplet, nawet jeśli był w wersji rozszerzonej, to i tak za dużo o jakieś 100 zł.
C64, NES, SNES, SMS I, SMD, Saturn, Bajt, Pegasus klon, PSX, PS2, N64, Amiga 500, 500+

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Kiriki-kun » 2018-05-29, 15:03

Jak szukałem po Allegro to nie było specjalnie wyboru, szczególnie w takich cenach. Ale przyznam szczerze nie siedzę w C64.

Awatar użytkownika
Natavian
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 239
Rejestracja: 2012-12-22, 23:43

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Natavian » 2018-06-03, 01:41

Dzięki za rozpisanie, będę wiedział na co zwrócić uwagę. Rozejrzę się dopiero za tydzień jak ten zestaw wygląda, teraz wróciłem do domu i ten weekend jestem poza Poznaniem.
@phowiec wydaje mi się, że najwięcej można liczyć i tak na podstawową wersję, jaka wtedy cena jest rozsądna?

Awatar użytkownika
cissic
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 736
Rejestracja: 2016-03-16, 09:58
Kontakt:

Re: [K] Commodore 64

Post autor: cissic » 2018-06-03, 21:44

Jak się jara PRLem, to niech sobie kupi komputer Meritum. Na tym sprzęcie zaczynałem naukę programów graficznych :)

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8120
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Axi0maT » 2018-06-06, 05:52

Jakby kolega nieco zmienil potrzeby, to mam C64 z zasilaczem. Joye mozna dokupic na allegro lub wykorzystac od np. Sega Mega Drive. Zamiast magnetofonu moglby zainwestowac w czytnik kart SD lub wykorzystac 64HDD (czyli polaczenie z PC ktory emuluje dysk twardy/stacje dyskietek). Jesli bedziesz zainteresowany to daj znac.

phowiec
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 99
Rejestracja: 2013-10-29, 11:43

Re: [K] Commodore 64

Post autor: phowiec » 2018-06-07, 06:57

Myślę, że zestaw od Axi0mata będzie git, wystarczy dokupić SD2IEC, albo SDBOXa, kartę SD i można hulać na grach. Nie polecam padów od Segi używać. Chyba, że wiesz jak przerobić, bo nieprzerobione blokują 3/4 klawiszy i nie można swojego imienia wpisać w tabeli wyników (albo wpisać kodu na nieśmiertelność :D ). I nie kupuj joysticków z firmy MATT, szlag możne człowieka trafić na ich działanie.
C64, NES, SNES, SMS I, SMD, Saturn, Bajt, Pegasus klon, PSX, PS2, N64, Amiga 500, 500+

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: [K] Commodore 64

Post autor: Kiriki-kun » 2018-06-08, 06:58

Axiomat, rzuć jeszcze jakąś cenę, to zapytam.

ODPOWIEDZ