Wii - Problem z HDD

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Forte
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 784
Rejestracja: 2011-11-23, 09:27
Lokalizacja: Dom

Wii - Problem z HDD

Post autor: Forte » 2013-08-28, 14:04

Witajcie towarzysze Nintendowscy.

Mam problem z Wii, otóż, kiedy podłączam do niego dysk ATA, z własnym zasilaniem poprzez przejściówkę USB, zaczynają się jajca:

Gdy konsola podłączona jest do telewizora poprzez Component - zaczyna brakować sygnału, okazyjnie słychać przerywaną muzykę.

Gdy konsola podłączona jest przez Composite - na ekranie pojawia się delikatny szum, i wszystko działa.

Czym to może być spowodowane? Bez własnego zasilania dysk nie ruszy. Chciałbym korzystać z dobrodziejstw Homebrew na componentcie. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Dysk działa bez zarzutu podłączony do Bravii bądź laptopa.

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2460
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: Wii - Problem z HDD

Post autor: kanarekkk » 2013-08-28, 14:53

Wii jest wybredne jesli chodzi o HDD, a obudowy z wlasnym zasilaniem to juz w ogole bywaja jajca, wiec prawdopodobnie zostaje Ci uzywanie composite ;) ewentualnie przesiadka na dysk 2.5" w obudowie vaio bez zewnetrznego zasilania. Placilem za taka obudowe 30zl z wysylka ;)
Obrazek
Obrazek

Ukukuki
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 3400
Rejestracja: 2008-01-25, 19:20
Lokalizacja: okolice Mielca

Re: Wii - Problem z HDD

Post autor: Ukukuki » 2016-02-26, 18:45

Jaki dysk kupić do Wii? Mam dwa wolne dyski 500GB i 320GB 3,5 cala. W tym wypadku mógłbym kupić obudowę zewnętrzną. Na allegro widziałem też dyski zewnętrzne 2,5 cala nie wymagające zewnętrznego zasilania po 150 zł z wysyłką. Mam pod Wii pendrive 16GB a drugi 32GB w X360, a mi do użytku został 8GB i trochę mało do użytku codziennego:P


Drugie pytanie czy gry z płyt mogę zgrać normalnie jak na PSP? Mam niewiele gier na Wii, 14 tytułów także chyba nawet niewielki dysk wystarczy.
Famicom!

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2460
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: Wii - Problem z HDD

Post autor: kanarekkk » 2016-02-26, 22:38

Ja mam 120gb 2,5cala w obudowie vaio. starcza spokojnie na kilkanaście gier. sama instalacja gier jest bezpośrednio z konsoli, inaczej się nie da bez specjalnych pierdół ;) jakby co wal na priv czy gg to odpowiem na większość pytań z homebrew ;)
Obrazek
Obrazek

Melvin.FoX
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 406
Rejestracja: 2012-04-20, 10:43
Lokalizacja: P-ń

Re: Wii - Problem z HDD

Post autor: Melvin.FoX » 2016-02-26, 23:14

Szczerze polecam lekturę - sam korzystałem kilka razy i zawsze się sprawdzało:
http://wiki.gbatemp.net/wiki/USB_Device ... ility_List
xo - that was for the players

Ukukuki
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 3400
Rejestracja: 2008-01-25, 19:20
Lokalizacja: okolice Mielca

Re: Wii - Problem z HDD

Post autor: Ukukuki » 2016-02-27, 10:14

Dzięki Panowie za pomoc, szczególnie za ten link. Właśnie o coś takiego mi chodziło, kupić i mieć pewność ,że będzie działać.
Famicom!

ODPOWIEDZ