PC Engine - luźne rozmowy

Atari Jaguar, NEC PC Engine, SNK Neo Geo i inne
Awatar użytkownika
tbxx
Administrator serwisu
Administrator serwisu
Posty: 620
Rejestracja: 2007-10-09, 17:16
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: tbxx » 2018-12-14, 10:57

Zależy od modelu...biały, grafitowy, duo... co jeden to inna wtyczka i polaryzacja :/

Awatar użytkownika
/dev/null
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 56
Rejestracja: 2018-12-07, 13:42
Lokalizacja: wlkp

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: /dev/null » 2018-12-14, 12:32

PapaHerbal pisze:
2018-12-14, 10:14
O ile dobrze pamiętam radzi sobie doskonale na zasilaczu od Segi Master System.
ale z zasilaczem w wersji europejskiej tak ?:-)

Awatar użytkownika
cissic
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 772
Rejestracja: 2016-03-16, 09:58

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: cissic » 2018-12-14, 13:37

/dev/null pisze:
2018-12-14, 07:12
Jak wygląda sprawa zasilania ? macie 120v na 240v ? Czy działa ona z dobrym zasilaczem na 240v?
Kupiłem sobie kiedyś taki transformator i awaryjny zasilacz. Wszystko pięknie hula, choć transformator lekki nie jest ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
PapaHerbal
Moderator
Moderator
Posty: 1516
Rejestracja: 2011-12-15, 14:15
Lokalizacja: Solny Gród

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: PapaHerbal » 2018-12-14, 20:03

tbxx pisze:
2018-12-14, 10:57
Zależy od modelu...biały, grafitowy, duo... co jeden to inna wtyczka i polaryzacja :/
A to nie wiedziałem...
Ja mam jeno graficiaka. :angel:

/dev/null Uściślijmy - z tego co pamiętam grafitowy śmiga na europejskim zasilaczu SMS. Niestety na tę chwilę nie mam jak sprawdzić.
Obrazek

phead
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 3
Rejestracja: 2015-01-05, 20:08

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: phead » 2018-12-14, 22:45

http://www.pc-engine.co.uk/?section=accessories#thumb
Patrząc na wykaz z tej strony to rzeczywiście wygląda na to, że do PC Engine/CoreGrafx pasuje zasilacz od MD1/SMS, natomiast do PC-E Duo/Duo R ten od MD2

Awatar użytkownika
/dev/null
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 56
Rejestracja: 2018-12-07, 13:42
Lokalizacja: wlkp

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: /dev/null » 2018-12-17, 06:53

A po ile chodzą takowe pc-enginki ?

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8153
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: Axi0maT » 2018-12-17, 15:17

Z tymi cenami gier to nie przesadzajmy. Bywaja sprzety na ktore gry sa o WIELE drozsze. Cena dla kradziezy nie jest zadnym wytlumaczeniem. Temat przerabiany na forum wielokrotnie. Regulamin jest taki a nie inny i koniec dyskusji. Co do ceny PC Engine - od 350 do 500 w zaleznosci od stanu i zestawu. Gry - najgorszy śrut po 20-30 zyka. Dobry gry zaczynaja sie od 50. Za topowe gierki trzeba wylozyc ok 100 zyka... To wciaz mniej niz jakies Crashe czy Spyro na PSX wiec o co te lamenty? Wiadomo ze sa i gry za 500 czy 1000 ale z tych drozszych to glownie shmupy oraz Castlevania.

Awatar użytkownika
/dev/null
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 56
Rejestracja: 2018-12-07, 13:42
Lokalizacja: wlkp

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: /dev/null » 2018-12-17, 20:40

Nikt nie lamentuje :-) spokojnie

Czyli sprzęt trzyma cenę. Zastanawiałem się właśnie czy nie kupić :-) ale jak już to pc-engine a nie turbogfx. Chociaż marzyło by mi się duo z interface unitem w skrzyneczce :-) mmmm.. może za rok albo dwa

Awatar użytkownika
cissic
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 772
Rejestracja: 2016-03-16, 09:58

Re: PC Engine - luźne rozmowy

Post autor: cissic » 2018-12-17, 23:21

Axi0maT pisze:
2018-12-17, 15:17
Co do ceny PC Engine - od 350 do 500 w zaleznosci od stanu i zestawu
Nawet więcej czasami ;)

ODPOWIEDZ