Kupno Pegasusa

Atari Jaguar, NEC PC Engine, SNK Neo Geo i inne
ODPOWIEDZ
Jedah
Redaktor
Redaktor
Posty: 137
Rejestracja: 2012-11-01, 00:09
Lokalizacja: Kraków, małopolskie

Kupno Pegasusa

Post autor: Jedah » 2014-06-14, 19:02

Jest sens kupować coś takiego: http://allegro.pl/gra-telewizyjna-pegaz ... 17891.html ?

Ew. jaki model Pegasusa byście polecali?

Awatar użytkownika
Bodzio
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1643
Rejestracja: 2010-09-22, 16:43
Kontakt:

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Bodzio » 2014-06-14, 20:26

Chyba nie ma sensu. Pady pewnie od razu do wyrzucenia, a i cała reszta długo nie pochodzi. Najlepiej polować na oryginalnego Pegasusa, choć jego ceny są dość zaporowe, więc jak potrzebujesz jedynie czegoś do grania do szukałbym jakiegoś dobrej jakości innego klona. Byle nie to chińskie badziewie.

Awatar użytkownika
Kaplitov
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 456
Rejestracja: 2013-11-02, 13:52
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Kaplitov » 2014-06-14, 21:52

Zacznijmy od tego, że to nie jest Pegasus, tylko jakiś tani famiclon z chin. Osobiście BARDZO nie polecam tych tanich kloników. Pady nie są wytrzymałe i może pograsz na nich góra dwa tygodnie, sama konsola też nie jest dobra. Generuje brzydki obraz i nienajlepszy dzwięk, do tego mogą być problemy z uruchamianiem co lepszych gier/kartridży.

Jeśli chodzi o dobre klony, to praktycznie wszystko sygnowane logiem PEGASUS jest zdatne do grania i można w ich kupno inwestować. Od siebie gorąco polecam:

Pegasusa MT777dx - obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Pegasusa IQ502 - obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Tudzież Fenixa - obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć

Są to jedne z lepszych klonów i warto się nimi zainteresować. Są wytrzymałe, generują ładny obraz i dzwięk, a do tego nie ma większych problemów z odpalaniem kartridży. Sam posiadam MT77dx, IQ502 i Fenixa. Osobiście na Twoim miejscu strzelałbym w Fenixa, z tej całej trójki generuje naładniejszy obraz i dzwięk.
Pegasus IQ502/MT777DX | SNES | Playstation [Fat] | Playstation 2 [Slim] i [FAT] | Playstation Portable [Street] | Xbox Classic x2 | Wii | DS Lite | Nintendo 3DS | Nintendo 64 | Gameboy Color |

fixxxer1
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1231
Rejestracja: 2011-01-03, 14:14
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: fixxxer1 » 2014-06-15, 06:31

Tak jak napisali koledzy - tego klona sobie odpuść. To totalny badziew, któremu grozi samozapłon po kilkunastu minutach gry.
Nie wiem jakim budżetem operujesz, ale lepiej odłóż trochę i kup "oryginalnego" Pegasusa. Z 3 które zostały wymienione wyżej, skup się na Fenixie. Mimo, iż ma nieodpinane pady co wg większości użytkowników od razu go skreśla, to jednak warto się nim zainteresować. Generuje bardzo dobry dźwięk i obraz, w razie uszkodzenia pada jest możliwość wymiany samej płytki, a cena z racji tych nieodpinanych padów jest najniższa. Fenixa można czasem wyrwać za ~100zł, podczas gdy IQ-502 czy MT-777DX chodzą sporo powyżej 200zł.
Możesz też wypatrzeć jakieś Rinco Thompsonic czy klony zbliżone wyglądem do niego (kanciaste, szare kolory) które będą równie dobre.
Tanie "Pegasusy" z Chin odpuść na starcie. Wiem co piszę, Pegasusów mam ponad 10szt :D

Jedah
Redaktor
Redaktor
Posty: 137
Rejestracja: 2012-11-01, 00:09
Lokalizacja: Kraków, małopolskie

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Jedah » 2014-06-16, 15:44

Właśnie mam Pegasusa IQ502 tylko niestety nie włącza się. Zamówiłem gry na Famicoma a ze tą konsole cholernie ciężko dostać bądź ceny są zaporowe, chciałem kupić jakąś tania podróbę by sobie pograć. No cóż dzięki za odpowiedź! ;)

Awatar użytkownika
Kaplitov
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 456
Rejestracja: 2013-11-02, 13:52
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Kaplitov » 2014-06-16, 16:24

Pocieszę Cie, na moim chińskim klonie a`la PolyStation oryginalne gry z Famicoma działają - co dla mnie było wielkim zdziwieniem, bo ten sam klon ma problemy z odpaleniem lepszych gier na scalonych układach czy Złotej Czwórki/Piątki.
Pegasus IQ502/MT777DX | SNES | Playstation [Fat] | Playstation 2 [Slim] i [FAT] | Playstation Portable [Street] | Xbox Classic x2 | Wii | DS Lite | Nintendo 3DS | Nintendo 64 | Gameboy Color |

Jedah
Redaktor
Redaktor
Posty: 137
Rejestracja: 2012-11-01, 00:09
Lokalizacja: Kraków, małopolskie

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Jedah » 2014-07-21, 23:47

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli po uruchomieniu Pegasusa MT-777DX bez gry na tv pojawia sie kolorowe tło tzn. że konsola jest uszkodzona ?

Awatar użytkownika
Kaplitov
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 456
Rejestracja: 2013-11-02, 13:52
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Kaplitov » 2014-07-22, 00:40

Niekoniecznie. Konsola wyświetla kolorowe tło dlatego, że nie ma w slocie kartridża. W moich konsolach jest tak samo, choć jedne wyświetalają jakiś kolor (różowy albo zielony) inne nie wyświetlają nic poza czarnym ekranem kiedy nie włożę kartridża.
Pegasus IQ502/MT777DX | SNES | Playstation [Fat] | Playstation 2 [Slim] i [FAT] | Playstation Portable [Street] | Xbox Classic x2 | Wii | DS Lite | Nintendo 3DS | Nintendo 64 | Gameboy Color |

Awatar użytkownika
Iselor
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2012-08-07, 19:35

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Iselor » 2017-02-15, 09:22

Siema. Wiem że odświeżam stary temat, ale nie ma sensu zakładać nowego.
Dostałem konsolkę TOYO co wygląda jak Terminator. Konsolka się włącza i....No i nic. Po podłączeniu kabelków i ustawieniu na AV pisze "brak sygnału" i tyle. To jest jakiś tam Samsung Smart TV bodaj 32 cale. PSX działa, wszystko inne też, ale Pegasus niet. Wina leży po stronie TV czy jednak konsoli ? Dopiero planuję sprawdzić konsolę na jakimś starym TV....

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Kiriki-kun » 2017-02-15, 10:02

Raczej po stronie konsoli.

Awatar użytkownika
Iselor
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2012-08-07, 19:35

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Iselor » 2017-02-15, 10:23

Rozumiem. A z tego co jest obecnie na allegro co warto kupić? NES Classic odpada bo nie ma gier jakie mnie interesują, a nie interesuje mnie crackowanie by wgrać kolejne.

Awatar użytkownika
cissic
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 784
Rejestracja: 2016-03-16, 09:58

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: cissic » 2017-02-18, 19:05

Sama padlina na glucie lub śmietnikowa drożyzna. Kup sobie Famicona na ebayu i będzie po sprawie.
Przykładowo:
http://www.ebay.com/itm/Nintendo-Game-c ... Swux5YMpL0

Awatar użytkownika
Verteks
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 130
Rejestracja: 2013-11-12, 16:47

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Verteks » 2017-02-19, 10:01

O ja cię, za tyle to można mieć Famicoma AV, który dystansuje wszystkie inne sprzęty.
Jak Famicom w pierwszej wersji, to koniecznie z AV modem - wiele telewizorów dostępnych u nas w Polsce nie obsługuje poprawnie sygnału płynącego z gniazda antenowego konsoli, bo w telewizorach brakuje obsługi formatu NTSC.

Ukukuki
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 3400
Rejestracja: 2008-01-25, 19:20
Lokalizacja: okolice Mielca

Re: Kupno Pegasusa

Post autor: Ukukuki » 2017-02-19, 11:51

Nawet jak obsługuje to obraz jest naprawdę złej jakości na antenowym. Mod AV to jest minimum.
Famicom!

ODPOWIEDZ