Swap Disc

PS, PS2, PS3, PS4
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
froger3
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1471
Rejestracja: 2005-12-21, 00:33
Lokalizacja: 3 City / Toronto
Kontakt:

Swap Disc

Post autor: froger3 » 2006-09-09, 21:18

Jak wiekszosc wie planuje zakup konsoli PS2. Planuje zakup paru gier w systemie NTSC a konsoli nie mam zamiaru przerabiac(uwazam ps2 slimy za bardzo nietrwale) wiec pozostaje Swap Disc. W zwiazku z tym pare pytan:

- czy bezproblemowo dzialaja gry NTSC z PS1?
- czy jest jakas lista gier ktorych swap NIE obsluguje?

Jezeli ktos jest obeznany w temacie to prosze o odpowiedz. Chodzi mi o to jak dzialaja oryginaly wydane w systemie NTSC. To jak dzialaj na Swapie piraty mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
Blackie
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 887
Rejestracja: 2006-02-06, 12:36

Re: Swap Disc

Post autor: Blackie » 2006-09-09, 21:23

Nie inwestuj w swap magica. Lepiej przerob konsole, bo przerobka nie niszczy tak konsoli jak ten cholerny swap. Poza tym swap nie pozwala na odpalenie DVD9 (bye bye xenosaga 1).
He only went so far as the subconscious.

Awatar użytkownika
froger3
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1471
Rejestracja: 2005-12-21, 00:33
Lokalizacja: 3 City / Toronto
Kontakt:

Re: Swap Disc

Post autor: froger3 » 2006-09-09, 21:27

Ty ale slimy sa inaczej otwierane niz "grubasek". Wiesz jak bym miala mozliwosc brania "normlanej" ps2 to by nawet nie bylo mowy o swapie(Tylko znajdz mi nowke;/). A ps2 chyba jest za male zeby przerabiac..

No wlasnie ta xneosaga boli. A co z 2 i 3? Wiesz na jakich dvd sa?

Awatar użytkownika
Blackie
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 887
Rejestracja: 2006-02-06, 12:36

Re: Swap Disc

Post autor: Blackie » 2006-09-09, 21:33

Oczywiscie. Xenosaga 2 i 3 sa na DVD normalnych, takze bez problemu pojdzie.
He only went so far as the subconscious.

Awatar użytkownika
froger3
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1471
Rejestracja: 2005-12-21, 00:33
Lokalizacja: 3 City / Toronto
Kontakt:

Re: Swap Disc

Post autor: froger3 » 2006-09-10, 09:40

Mysle ze dobrym rozwiazaniem zeby nie meczyc laserka bylo by HDD.
Boze co za czasy, zeby czlowiek musial naokolo kombinowac jak w oryginaly pograc:(
Ostatnio zmieniony 2006-09-10, 11:03 przez froger3, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Blackie
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 887
Rejestracja: 2006-02-06, 12:36

Re: Swap Disc

Post autor: Blackie » 2006-09-10, 10:46

Z HDD Xenosaga nie wspolpracuje ; )
He only went so far as the subconscious.

Awatar użytkownika
mog123
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 946
Rejestracja: 2006-08-13, 00:37
Kontakt:

Re: Swap Disc

Post autor: mog123 » 2006-09-10, 12:35

froger3
zostaje Ci tylko ripper :<

burzaki79
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 7
Rejestracja: 2014-01-04, 08:31

Re: Swap Disc

Post autor: burzaki79 » 2014-08-10, 20:49

bez przeróbki
1 potrzebny dysk demo, otwierasz klapke i blokujesz, wkładasz demo, reset, czekasz na 1 przyspieszenie, szybka zmiana na kopie, 2 zwolnienie, szybka zmiana na demo, pierwsze przyspieszenie i szybka zmiana na kopie.
\powinno działać, ale że robiłem to 15 lat temu to nie mam już chyba wprawy :)

ODPOWIEDZ