Problemy z forum...

Wszystkie tematy dotyczace forum
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storms
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 1433
Rejestracja: 2007-06-23, 08:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: Storms » 2013-09-12, 22:12

Hmm, nie wiem co z tym muleniem bo niestety korzystam z forum wczesnym rankiem albo późnym wieczorem. Wydaje mi się że to serwer miewa czasem jakieś przestoje, ale głowy nie dam sobie za to uciąć. Z zapamiętaniem haseł tez nie korzystam, notorycznie loguje się wszędzie. Jednak poszukam jakiś informacji o tym problemie.

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: Problemy z forum...

Post autor: frodo666 » 2013-09-17, 21:18

Są ewidentne problemy z serwerem, bo forum często muli niemiłosiernie. Jaki mamy hosting?
Obrazek

Awatar użytkownika
Storms
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 1433
Rejestracja: 2007-06-23, 08:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: Storms » 2013-09-17, 21:21

Amerykański, niestety szczegóły zna jedynie redaktor naczelny.

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2452
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Problemy z forum...

Post autor: kolo » 2013-09-20, 21:48

Może wyraziłem się nieprecyzyjnie, w moim wypadku wygląda to tak że Chrome długo i bezproduktywnie mieli, ale często wystarczy odświeżyć żeby wbiło bez problemu i błyskawicznie, tylko że czasami robi się tak że taka sztuczka działa dopiero zdecydowanie później (na przykład po 5 minutach), zupełnie jakby serwer miał chwilowe przerwy w dostępie do internetu.
Z tego co pamiętam takie coś przydarzyło mi się ostatnio wczoraj (coś koło minuty bez możliwości wejścia), ale to nic w porównaniu z prawie godziną która przekonała mnie do napisania o problemie.
Sega, Sega über alles
Obrazek

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: Problemy z forum...

Post autor: frodo666 » 2013-09-20, 21:56

Prosty test. Pogłośnijcie sobie głośniki i zostawicie otwarte forum w zakładce. W którymś momencie, prędzej czy później, SB wyda dźwięk błędu związany z samoodświeżaniem.
Obrazek

Kwaśny
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1222
Rejestracja: 2011-10-09, 13:08
Lokalizacja: BDG

Re: Problemy z forum...

Post autor: Kwaśny » 2013-11-17, 14:06

...a raczej z główną. Nie mogę się zalogować.

Już nawet wziąłem przypominanie loginu i hasła i nadal nic.
Wyskakuje mi komunikat: "Aby przeglądać profile użytkowników lub zmodyfikować własny, proszę się zalogować lub zarejestrować."
 Pokaż
Obrazek

Awatar użytkownika
tbxx
Administrator serwisu
Administrator serwisu
Posty: 629
Rejestracja: 2007-10-09, 17:16
Lokalizacja: Tarnów
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: tbxx » 2013-11-17, 14:32

Kwaśny pisze:...a raczej z główną. Nie mogę się zalogować.

Już nawet wziąłem przypominanie loginu i hasła i nadal nic.
Wyskakuje mi komunikat: "Aby przeglądać profile użytkowników lub zmodyfikować własny, proszę się zalogować lub zarejestrować."
Problem występuje u userów którzy przed połączeniem kont główna/forum mieli tylko konto na forum.
Pisałem chyba kiedyś aby każdy taki problem zgłaszać albo w tym wątku albo bezpośrednio do mnie.

Sprawdź, powinno już być ok

Kwaśny
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1222
Rejestracja: 2011-10-09, 13:08
Lokalizacja: BDG

Re: Problemy z forum...

Post autor: Kwaśny » 2013-11-17, 15:18

Właśnie nie pamiętałem co było pierwsze :D

Już działa, dziękuje :)
 Pokaż
Obrazek

Kwaśny
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1222
Rejestracja: 2011-10-09, 13:08
Lokalizacja: BDG

Re: Problemy z forum...

Post autor: Kwaśny » 2013-12-29, 00:27

To nie problem a raczej sugestia - dałoby się zrobić tak, żeby po kliknięciu "Nieprzeczytane posty/Nowe posty" widniało gdzieś tam "Odznacz jako przeczytane"? Na chwilę obecną trzeba wracać na główną, żeby odznaczyć przeczytane co na dłuższą metę przeszkadza.
 Pokaż
Obrazek

Awatar użytkownika
Storms
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 1433
Rejestracja: 2007-06-23, 08:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: Storms » 2013-12-29, 09:07

Niestety, próbowałem coś z tym zrobić przy okazji wprowadzenia licznika postów nieprzeczytanych i wywalało mi jakieś dzikie błędy. Może gdy przyjdzie czas na wielką aktualizacje, spróbuje coś tam dorobić. (Podejrzewam że aktualizacja wywali modyfikacje) Nie prędko się to jednak wydarzy.

Awatar użytkownika
Natavian
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 240
Rejestracja: 2012-12-22, 23:43

Re: Problemy z forum...

Post autor: Natavian » 2014-02-02, 15:21

A dałoby radę zrobić, żeby po kliknięciu na nazwę tematu, wątek ładował się dopiero od postów nieprzeczytanych? Na innych forach dawało radę, więc może i tutaj się da. Ponadto otwieranie linków zewnętrznych otwierało się na nowych kartach ;) Małe usprawnienia, a cieszą :D

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2462
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: kanarekkk » 2014-02-02, 15:33

Klikaj na mala ikonke obok tematu, przekieruje Cie do pierwszego nieprzeczytanego.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Storms
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 1433
Rejestracja: 2007-06-23, 08:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: Storms » 2014-03-30, 20:50

Przypominam.

Ze względu na przejście z czasu zimowego na letni. Niektórym z was może się wyświetlać "stary czas".
Żeby ustawić poprawne godziny wchodzimy na Panel użytkownika w górnym prawym rogu. Klikamy na Ustawienia a tam zaznaczamy TAK przy Czas letni/DST:.

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2462
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: Problemy z forum...

Post autor: kanarekkk » 2014-03-30, 21:33

Storms pisze:Przypominam.

Ze względu na przejście z czasu zimowego na letni. Niektórym z was może się wyświetlać "stary czas".
Żeby ustawić poprawne godziny wchodzimy na Panel użytkownika w górnym prawym rogu. Klikamy na Ustawienia a tam zaznaczamy TAK przy Czas letni/DST:.

W końcu mi działa dobrze :D Nigdy mi się nie chce tego przestawiać ;)
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ