retroage.net

bo stare gry są lepsze
Teraz jest 2017-11-21, 22:06

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2016-11-11, 13:08 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kupiłem takie urządzenie do zapisu gier na Saturnie i odpalania gier z innych regionów.
Gram w Panzer Dragoon Zwei i liczę że AR zapisze mi postęp w grze. Niestety po przejściu 3 epizodów gra nadal się nie zapisuje.
Jak to się odbywa na Saturnie i w tej konkretnej grze? Myślałem, że zapis jest automatyczny ale nic podczas gry się nie pojawia.
W managerze AR jest info że save z PDZ zajmuje 9 bloków. Niestety po restarcie konsoli w grze mam tylko wybór nowej gry, żadnego load itp.

Jak to jest?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 13:40 
Offline
Redaktor
Redaktor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-22, 10:47
Posty: 2185
Lokalizacja: Łańcut
Saturn ma wbudowaną pamięć podtrzymywaną przy pomocy baterii, to tam lądują wszystkie zapisy. Wszystkie kartridże a "all in one" jak Action Replay w szczególności służą głównie do wykonywania kopii zapasowych zapisów znajdujących się w pamięci wbudowanej. Tytuły które potrafią zapisywać bezpośrednio do kartridża to wyjątki.
Słowem jak ci nie działa zapis (musisz podawać datę przy starcie) to sobie wymień baterię: CR2032, koszt to kilka złotych (jak zbliża się do 10 to ktoś właśnie próbuje cię wydymać).
Czyta artykuły na głównej :)

_________________
Sega, Sega über alles
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 13:44 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Bateria jest nowa, wymieniona miesiąc temu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 13:59 
Offline
Redaktor
Redaktor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-22, 10:47
Posty: 2185
Lokalizacja: Łańcut
Patrząc na wagę zapisu (kilka bloków) obstawiam że gra zapisuje raczej statystyki niż aktualny san rozgrywki. Co prawda ją mam, ale nie miałem okazji dużo w nią pograć, więc nie wiem na pewno a zbyt wiele w sieci znaleźć nie można.

_________________
Sega, Sega über alles
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 14:10 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
No właśnie, może ta gra w ogóle nie obsługuje zapisu? Mało w necie jest o ty, dlatego zadałem pytanie u nas ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 14:22 
Offline
Redaktor
Redaktor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-22, 10:47
Posty: 2185
Lokalizacja: Łańcut
Na pewno obsługuje, tylko jak mówię pewnie jedynie statystyki. Odpal sobie w managerze pamięci i sprawdź, powinna być na liście. Ja mam tylko japończyki więc nawet gdybym miał do niej instrukcję (niestety sama płyta) to i tak nie byłbym w stanie tam sprawdzić.
Ja obecnie nie mam nawet jak sprawdzić bo dziadkowy glikometr zeżarł wszystkie zapasowe baterie a ta którą miałem odkąd kupiłem konsolę już zdechła.

_________________
Sega, Sega über alles
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2016-11-11, 14:42 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 398
Lokalizacja: P-ń
Polecam sklep Ikea - 4 szt. CR2042 kosztują chyba ok. 6 zł. Trzymają całkiem dobrze. Nie wiem jak z zapisem w PD2 ale tak jak kolo pisze - zapewne jest jakaś opcja zapisu stanu gry. Same stany gry zapisują się zaś w pamięci konsoli. Spróbuj zmienić baterię ponownie i spróbuj w innej grze czy wszystko działa jak należy.

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-10-09, 14:34 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2017-06-24, 12:30
Posty: 31
Lokalizacja: A-WW
fixxxer1 napisał(a):
No właśnie, może ta gra w ogóle nie obsługuje zapisu? Mało w necie jest o ty, dlatego zadałem pytanie u nas ;)

Możesz zapisać stan gry za każdym razem jak zginiesz. Masz wtedy 3 opcje do wyboru: continue, save, end.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-10-09, 16:54 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2011-01-03, 14:14
Posty: 1197
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
next THE flex napisał(a):
fixxxer1 napisał(a):
No właśnie, może ta gra w ogóle nie obsługuje zapisu? Mało w necie jest o ty, dlatego zadałem pytanie u nas ;)

Możesz zapisać stan gry za każdym razem jak zginiesz. Masz wtedy 3 opcje do wyboru: continue, save, end.

Aa widzisz, tego nie próbowałem ;) Później sprawdzę, dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL