Problem z padem DualShock 3

ODPOWIEDZ
Melo_Śmiacz
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2010-11-11, 04:25
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Problem z padem DualShock 3

Post autor: Melo_Śmiacz » 2017-08-20, 09:07

Witam.

Mam problem z padem. Kupiłem pada model CECHZC2E na allegro i nie chce mi działać żyroskop. Ani w Heavy Rain, ani w Killzone2. Czy można go włączyć w menu konsoli? Pomóżcie dobre ludzie:)

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2361
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: kolo » 2017-08-20, 10:19

Żyroskop jest cały czas włączony, albo kupiłeś uszkodzonego pada, albo podróbkę która tego gadżetu nie ma.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Melo_Śmiacz
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2010-11-11, 04:25
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: Melo_Śmiacz » 2017-08-20, 15:21

Podrobiony? Wygląda tak samo jak stary pad, też takie same oznaczenia z tyłu i plomba jest. Oszukał mnie łachudra z allegro?

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2361
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: kolo » 2017-08-20, 16:17

Zdziwiłbyś się jak trudno kupić na allegro nowego oryginalnego DS3, czasy kiedy można było rozpoznać podróbki na pierwszy rzut oka już dawno minęły.
Jaką masz tą plombę? Bo ja nic takiego na zewnątrz swojego pada (który jest na 100% oryginalny, bo był w zestawie z konsolą) nie widzę. Podrzuć zdjęcie tyłu pada i tej plomby ewentualnie, jeśli nie będzie wtedy w pełni widoczna.
Sega, Sega über alles
Obrazek

szczupi26
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 588
Rejestracja: 2014-04-27, 11:32

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: szczupi26 » 2017-08-20, 17:33

Potwierdzam, u mnie w oryginalnym zestawowym również żadnych plomb.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
i5 4690K@4400 MHz + NOCTUA NH-U12P|ASRock Fatal1ty Z97|2x4GB G.SKILL TRIDENT X 2400MHz CL10
Gigabyte G1 GTX 1070|Kingston SM2280 M.2 120GB + TOSHIBA 1TB|CORSAIR 520HXEU-520W|CM DOMINATOR 690|BENQ GW2750HM|MICROLAB SOLO 5C

Melo_Śmiacz
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2010-11-11, 04:25
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: Melo_Śmiacz » 2017-08-21, 06:38


Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2361
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: kolo » 2017-08-21, 07:51

W tym zdjęciu na dole przyjmuję że pokazujesz plombę, ale zdjęcie ci nie wyszło i nic nie widać. W każdym razie plomba pochodzi albo z serwisu który schrzanił robotę (jeśli kupiłeś używany) albo z fabryki w chinach, bo Sony w swoich konsolach i akcesoriach do nich nigdy nie stosuje widocznych plomb.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Melo_Śmiacz
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 55
Rejestracja: 2010-11-11, 04:25
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: Melo_Śmiacz » 2017-08-21, 10:44

Właśnie kupiłem pada w lombardzie. Sprawdziłem jest żyroskop, działa elegancko. Pad za 50 zł:) A temu bucowi co kupiłem od niego tego niebieskiego to kuś koński mu w rzyć i worek szkła. Dzięki za pomoc i oświecenie. Temat do zamknięcia.

Awatar użytkownika
cissic
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 736
Rejestracja: 2016-03-16, 09:58
Kontakt:

Re: Problem z padem DualShock 3

Post autor: cissic » 2017-08-21, 15:30

Daj jego nick w odpowiednim wątku to będziemy o nim serdecznie pamiętać

ODPOWIEDZ