Ma ktoś x360?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8186
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Axi0maT » 2009-05-03, 05:24

Shadowpl pisze:Wystarczyło sprawdzic opakowanie (ile ma Watów). Moc x360 mówi o jej płycie;)
Tak... ale wydaje mi sie ze Soberpl chcial zwrocic akurat uwage na kompetencje pracownikow sklepu MediaMarkt gdzie "nie idiotow" obsluguja "idioci" ;)

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-05-03, 11:29

soberpl pisze:Pomyślałem: "zapytam jaka płyta w nim siedzi". Tak też zrobiłem. Na pytanie czy Jasper czy jeszcze Falcon koleś zrobił oczy jak 5 zł. i z rozbrajającą szczerością dodał: "nie mam zielonego pojęcia" i sobie poszedł... Q*wa! jak staram się coś sprzedać to wiem o tym jak najwięcej, nieprawda?
Hmmm - różnie z tym jest, z doradzaniem szczególnie - powiedzmy, że przyuczam się do sprzedaży pewnych rzeczy i też nie wiem DUŻO o tym co mam sprzedawać - trzeba mieć wiedze - ogromną - ty zapytałeś kolesia o płyte, ktoś inny zapyta o śrubki ... ja nie jestem tak krytyczny do ludzi: sprzedawców, wolnych kasjerów w TESCO i kobiety która sama siedzi w nocy na stacji benzynowej i nie umie zatankować gazu (bo pracownik gaz tankuje) ... sami musieliśmy - "jesli umiemy to możemy sami" tak nam powiedziała pani/dziewczyna powiedziałbym że nawet studentka w Gdańsku... no cóż - sam wiem, że lepiej bym tego nie zrobił, więc sam też ludzi nie krytykuje. ... pewnie sie oburzycie, ale to jest POLSKA - podobno fachowcy wyjechali za granice

* nie bede wspominał o pracownikach NOMI - każda praca, każdy zawód ma swoje tajniki i od środka można je poznać ;D
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-05-03, 11:56

Shadowpl pisze:Wystarczyło sprawdzic opakowanie (ile ma Watów). Moc x360 mówi o jej płycie;)
Problem w tym, że na pudełku były naklejki i zasłonięta była ta informacja...

Ramzes masz rację, ale on nie obsługuje całego MM tylko 1 dział. Mało tego sprzedają jedynie X360, Wii, PS3, PS2, DSL, DSi i PSP to chyba nie tak dużo? Sam w ciągu kilku dni pewnie wiedziałbym więcej niż on przez te lata co tam pracuje. To tak jakby ktoś do firmy, w której pracuje przyszedł zapytać się o kurs, a ja mu na to, że nie wiem... Tracisz klienta = 0 zarobku.

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-05-03, 12:21

A skąd wiesz jak długo on tam pracuje? ... tak on sprzedaje tylko X360, Wii, PS3, PS2, DSL, DSi i PSP - ty sie na tym znasz, ty to lubisz i sie tym interesujesz - moze on pracyje gdzieś gdzie MUSI i sie męczy ... a u mnie wsklepie są tylko kondensatory, tranzystory, rezystory i innego rodzaju części różnych wielkości, o różnej wartości Volt, Amper, Ohm, jakieś przełączki, kable: Cinch, hdmi, bcm, scart, mierniki (różne - i bądź tu mądry i doradź komuś)... itd - masakra ;D

sprzedaż dla serwisu - gdzie klient sie zna i wie co chce kupić to łatwizna, co innemu zwwkłemu człowiekowi z ulicy który ma coś kupić bo mu powiedziano gdzie i co, ale już nic więcej niewie - grrr

ja tam jestem wyrozumiały - bo sam tak mam 8) (czasem dla mnie ktos jest wyrozumiały, czasem znajdzie sie taki soberpl)
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-05-03, 13:17

To jak się męczy (męczysz) to rozwiązanie jest proste - zmiana pracy. Nie od wczoraj jeżdżę do MM i go tam widzę więc nie wymyślaj na siłę.

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-05-03, 14:22

a bo zadajesz jakies pytania w sklepie dziwne pracownikom 8) ... na pudelku masz wszystko napisane ... to tak, jakbys podszedl i pytal sprzedawce jakie procesory maja te konsole - bez przesady

mozesz zobaczyc sobie jaki to jest model - na pudelku pewnie pisze, a w internecie sobie znajdziesz co w nim jest ... on ma powiedziec ci cos o konsoli ogolnie, a nie mowic ile jest tam malych czesci, jakie plyty itd
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8186
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Axi0maT » 2009-05-03, 19:10

Wydaje mi sie ze jednak soberpl ma racje. W przypadku tej akurat konsoli kwestia plyty jest dosc wazna wiec koles ktory tam pracuje powinien takie rzeczy wiedziec. Nic innego nie ma do roboty wiec niech chociaz zerknie co na tym pudelku jest napisane. Zgadzam sie rowniez z tym ze jak mu sie nie podoba i siedzi tam "za kare" to niech sobie prace zmieni. Kopanie rowow tez jest fajne... moze mu sie spodoba. A jesli juz naprawde nie wiec to niech nie odpowiada chociaz w ten sposob potwierdzajac jakim jest niekompetentnym pracownikiem. Mogl chociaz powiedziec cos w stylu "zaraz sprawdze w komputerze" albo "zapytam sie bardziej zorientowanego kolegi". Pierwsza zasada w biznesie - nie mow ze czegos nie wiesz. Lepiej poeiwdziec ze zapomniales lub cos w tym stylu. Jesli koles nie wie co sprzedaje to jakie masz zdanie o takiej firmie? Czy oni w ogole sprzedadza mi to co bym chcial? Czy moze wcisna mi cos innego wmawiajac ze to jest to czego potrzebuje?

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-05-03, 20:04

ramzes: po pierwsze jest napisane, a nie pisze... po drugie gdzieś napisałem, że były naklejki i nie dało się odczytać, miałem je oderwać?

Axi0maT: dziękuję za zrozumienie :smile:

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-05-03, 20:47

to co pisze Axi0maT to racja - mogl sciemniac, zerknąć, poszukac, zapytac itd - moze ktos by wiedzial, albo by znalazl na pudelku
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-06-13, 13:40

Dobra, mogę wreszcie zabrać głos i sam odpowiem sobie na zadane pytanie :P Mam i ja! Czarny demon elite :P Tak jak było w opisie aukcji. Konsola nie używana, wszystko w foliach, nawet karton nie był otwarty :) Do końca życia bym sobie nie darował gdybym przepuścił taką okazję za 649 zł :shock: Pierwsze spostrzeżenia (nie wady!):
1. w pełni rozumiem dlaczego pieszczotliwie mówią na x360 xklocek - ciężkie
2. pad - świetnie leży w dłoniach, bardzo miłe zaskoczenie (nawet baterie dali ;P)
3. mam jednak Falcona, a nie jak jak chciałem Jaspera, ale ta cena... trochę głośny
4. fajne menu :P
5. grałem w:
Forza 2 - nie dla mnie...
Halo 3 - tryb multi z bratem - daje radę (o grafice nie wspominam)
NBA Street HomeCourt - kosz fantasy... podziękował
Table Tennis - pingpong ;] może być

Jeszcze do sprawdzenia Fear i Prince of Persia, a no i RE5.

Pytania:
1. Czy żeby połączyć się z Xbox Live (chciałbym dema sobie pościągać) muszę ustawić na inny kraj niż Polska? Wiem, że kiedyś coś takiego trzeba było zmieniać na UK lub inne państwo zachodnie.
2. Czy mogę sobie zmienić jakoś na swój avatar? Te co były do wyboru to mi się nie podobają :/

Awatar użytkownika
Storms
Administrator forum
Administrator forum
Posty: 1433
Rejestracja: 2007-06-23, 08:42
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Storms » 2009-06-13, 17:38

A czy to nie jest tak że Falcon jest wytrzymalszy/stabilniejszy?

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-06-13, 20:16

Hmm była jakaś pierwsza wersja (te padające), potem Falcon, a najnowszy Jasper (najcichszy).

Awatar użytkownika
hat
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1718
Rejestracja: 2009-03-14, 22:03
Lokalizacja: miasto biznesu i seksu

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: hat » 2009-06-13, 21:05

soberpl pisze: 1. Czy żeby połączyć się z Xbox Live (chciałbym dema sobie pościągać) muszę ustawić na inny kraj niż Polska? Wiem, że kiedyś coś takiego trzeba było zmieniać na UK lub inne państwo zachodnie.
2. Czy mogę sobie zmienić jakoś na swój avatar? Te co były do wyboru to mi się nie podobają :/
1 Najlepsze będą UK alb USA w XBL nie ma takiego kraju jak Polska :grin: . Nie mają znaczenia Twoje dane zgadzać się musi tylko kod pocztowy .
2 Jak się podłączysz do XBL to możesz ściągnąć nowe obrazki , niestety wiele jest odpłatnych ale zdarzają się za darmochę .
Obrazek

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-06-13, 21:30

Dzięki, tak też myślałem. Jeszcze dwa :P
1. A nie mogę jakoś wrzucić swojego avatara?
2. To prawda, że jak się zaloguje do live'a i będę chciał pościągać dema to będzie leciał mi juz miesiąc golda?

Awatar użytkownika
Rondel Spears
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 298
Rejestracja: 2007-01-15, 18:01
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Rondel Spears » 2009-06-14, 00:36

Nie, dema można ściągać posiadając konto Silver. Gold jest tylko do gry online, czasami (moze czesto albo i zawsze) dema dostępne są do ściagniecia jakiś czas wcześniej niż dla kont Silver. Ale poza tym granie online to jedyna różnica (jeśli się mylę, niech ktoś mnie poprawi :)).
Blah, blah, blah :/

ODPOWIEDZ