Ma ktoś x360?

ODPOWIEDZ
Ukukuki
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 3400
Rejestracja: 2008-01-25, 19:20
Lokalizacja: okolice Mielca

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Ukukuki » 2009-04-04, 11:58

ramzes64 pisze:to wina microsoftu ze zamiast zrobic jeden model konsoli (praktycznie tak jak robią/robili zawsze wszyscy - wypuszcza ich nagle 20 (jak komputery), albo jak np Samsung wypuszcza wiele modeli telewizorow. To wina tylko i wylacznie microsoftu
Są tylko 3 modele X360. Ach ten zły M$, daje wybór graczą jaką chcą kupić wersje konsoli...
ramzes64 pisze:jak sobie tak pociagne palcem po obudowie X360 to w miejsach gdzie jest laczony mozna sie pocharatać - tak jakoś nierówno to wszystko jest mocowane (szczególnie przy tej klapce na dysk) - ale to pewnie tez moja wina, bo kupiłem najuboższą z wersji tego "cuda".
U mnie wszystko w porządku, może faceplate jest źle przymocowany. Chociaż na czymś koszty produkcji muszą ciąć. Ja za swojego Arcade dałem 999 zł (grudzień 2007) i co do jakości wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń.
ramzes64 pisze:no wlasnie - mam starego XBoxa i w nim jest pamiec wbudowana (dysk), tu tez powinna byc najmniejsza wersja z jakims MICRO dyskiem (np wielkosci tej memorki, nie trzeba by jej wkladac, a by bylaa jakas pamiec ... ja nie musze tu nie musze plakac tylko dlatego ze kupilem najslabsza wersje
Nowe wersje Arcade mają wbudowaną memorke, jeśli naprawde przeszkadza Ci wystająca memorka to możesz sobie kupić nową wersje :sarcasm: .
http://www.gram.pl/news_8g7lJO23_Xbox_3 ... 56_MB.html

Cała para poszła w grafike, dźwięk i fizyke, tak jak jest w każdej generacji. W następnej dostaniemy pewnie znowu skok jakościowy plus pada z czujnikami.

Jeśli tylko konsole od Nintendo dają Ci przyjemność to po co się katować innymi. Są lepsze sposoby :wink: .

Awatar użytkownika
3bik_z
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 108
Rejestracja: 2008-04-05, 21:03

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: 3bik_z » 2009-04-04, 15:34

Ramzes, nie masz już na co narzekać. Dali ci memorkę w zestawie, możesz sobie przykleić do konsoli i bedziesz miał pamięć wbudowaną. Co to za różnica czy ci wystaje czy nie? Ja nawet uważam, że memorka jest lepszym rozwiązaniem, bo nie musisz brać konsoli żeby mieć ze sobą save'y.

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-04-04, 16:51

W Wii moge zgrac je na karte SD (ale nie musze), a w X360 musze wlazyc ja do slotu aby wogole cos dzialalo/zapisywalo
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

Snake
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 387
Rejestracja: 2008-01-22, 22:17
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Snake » 2009-04-04, 17:55

Ramzes, po przeczytaniu Twoich ostatnich postów zastanawiam się czy powinienem się śmiać czy może raczej płakać? Ty to wszystko mówisz serio czy robisz sobie żarty?
A man chooses, a slave obeys.

ThisIsHardcore

Awatar użytkownika
mog123
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 946
Rejestracja: 2006-08-13, 00:37
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: mog123 » 2009-04-04, 19:38

Widze ze nikt nie ma odwagi tego najzwyczajniej powiedzieć wprost.

ramzes, zachowujesz sie jak fanboy i najzwyczajniej przypier****sz sie do najmniejszych pierdół.Idz grac w swoje Nintendo i jego nowoczesne super rozwiązania technologiczne ; o

Awatar użytkownika
Rondel Spears
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 298
Rejestracja: 2007-01-15, 18:01
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Rondel Spears » 2009-04-05, 00:51

ramzes64 pisze:W Wii moge zgrac je na karte SD (ale nie musze), a w X360 musze wlazyc ja do slotu aby wogole cos dzialalo/zapisywalo
A Wii na tą kartę SD dane zapisuje przez powietrze? Do slotu tej karty wkładać nie musisz? Suuuuuper... Dlatego nie lubię np. GC. Tam też trzeba wkładać jakieś karty pamięci, a w N64 nie trzeba tak robić. No i w ogóle te karty pamięci burzyły kubiczny kształt gacka.
Blah, blah, blah :/

kon
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 257
Rejestracja: 2009-03-10, 18:04

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: kon » 2009-04-05, 01:10

takie straszne te memorki, no no...

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-04-05, 09:37

Snake - mozesz płakać

mog123 - dlaczego nie miałbym się prz*****ać, skoro (nie pamiętam już kto) - ktoś mówi, że na Wii jest samo głaskanie konia - więc ja też mam prawo powiedzieć co mi sie w X360 nie podoba.

Rondel Spears - na Wii dane zapisuje w wbudowanej/wewnętrznej pamięci (jeśli chciałbym pójść z czymś do znajomego - to wtedy moge zapisać na karte SD) ... a w X360 MUSZE wlazyc ta memorke aby cos zapisac - tu jest to obowiązkowe (w Wii jest to opcją - jesli chem cos przenosci) ... memorki nie są złe - chodzi mi tylko o to, że myślałem ze ta NEXT GENOWA konsola juz memorek nie obsluguje, wkoncu moje NEXT GENOWE Wii ich nie potrzebuje - a tu sie rozczarowalem tą technologią (i tu nie chodzi o to że jest to najtansza wersja)

P.S. może ktoś mnie oświeci czy w PS3 też są memorki? (tak abym sie kiedyś nie zdziwił - tak jak w wypadku X360?)
8)
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

Awatar użytkownika
Blackie
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 887
Rejestracja: 2006-02-06, 12:36

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Blackie » 2009-04-05, 10:19

Kupiles x0 arcade i masz wysokie cisnienie, ze nie spelnilo Twoich oczekiwan. Do niczego konkretnego sie nie przywalasz, tylko do pierdol, na ktore nikt nie zwraca uwagi. "Bo memorka zmienia oplywowy ksztalt xboxa, bo xbox jest za duzy, bo jest bialy, bo pad ma baterie, bo zupa za slona". Stary, ile Ty masz lat? Jestes az takim perfekcjonista, ze nie mozesz patrzec na te konsole? Rozumiem, ze jestes fanbojem (zlo ostateczne) Nintendo i podniecasz sie sprzetem nieslychanie, w ogole nie widziac jej zmarnowanego potencjalu i jakichkolwiek wad. Tak sie sklada, ze w grach siedze dluzej od Ciebie i sprzetu rowniez mam wiecej (wliczajac w to Twoje najukochansze Wii, znienawidzonego x0 i PS3 + praktycznie wszystkie poprzednie dekady). Pierwsza konsola z nowej generacji, jaka nabylem bylo wlasnie Wii. Kupilem te konsole z nadzieja, ze Nintendo bedzie wypuszczac cyklicznie hity pokroju Mario Galaxy, Metroida Prime 3 czy Super Paper Mario. Kupilem ja tez dlatego, ze uwielbiam Nintendo i zawsze najbardziej cenilem ich sprzet. Mimo tego moja milosc nie jest slepa i widze rzeczy, ktore nie do konca im wychodza i potrafie o nich powiedziec. Dlatego uwazam, ze bezdyskusyjnie najlepsza konsola N byl, jest i chyba juz pozostanie SNES, zaraz za nim GB i NES. Obecnie Wii stoi i sie kurzy, bo nie ma dla mnie pozycji, ktora chcialbym miec (poza MadWorld, ale tutaj jedna jaskolka wiosny nie czyni). Najchetniej gram na x0, glownie za sprawa genialnego online i znajomych, z ktorymi gram np. w SF4, rozmawiajac w tym samym czasie przez headseta o nowych combosach czy taktykach. Na PS3 poki co nie gram, bo pierw musze zakupic dobry TV. Nie chce przechodzic Little Big Planet czy Uncharted na zwyklym crtku.

Takze ramzes swietnie, ze kochasz swoje N, ale szkoda przy tym, ze nie kochasz konsol ogolnie. Skoro dla Ciebie swiat zamyka sie z wielkim N a nie otwierasz sie na inne sprzety to swiadczy tylko o jednym.
He only went so far as the subconscious.

Awatar użytkownika
Spyro1993
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 2157
Rejestracja: 2008-06-29, 16:49
Lokalizacja: Tychy
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Spyro1993 » 2009-04-05, 10:33

Blackie pisze:Skoro dla Ciebie swiat zamyka sie z wielkim N a nie otwierasz sie na inne sprzety to swiadczy tylko o jednym.
To świadczy o tym, że jest fanbojem. Bardzo lubię i cenię N, ale lubię też popykać na konsolach konkurencji. Nie ma konsoli doskonałej i wszystkie się w jakimś tam stopniu uzupełniają.
ramzes64 pisze:P.S. może ktoś mnie oświeci czy w PS3 też są memorki? (tak abym sie kiedyś nie zdziwił - tak jak w wypadku X360?)
W PS3 nie ma memorki, bo jest HDD (dysk twardy - to dla niewiedzących co to :sarcasm: ) obowiązkowy do korzystania z konsoli.
Mój friendcode:
Nintendo 3DS: 1075-0891-4847

(2b v ~2b) - Szekspir

Awatar użytkownika
mog123
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 946
Rejestracja: 2006-08-13, 00:37
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: mog123 » 2009-04-05, 11:08

No i od razu jak lepiej ze wyrzucilismy to z systemu :)

soberpl
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1984
Rejestracja: 2005-12-20, 23:41
Lokalizacja: Zabrze
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: soberpl » 2009-04-05, 12:06

ramzes: a jaką płytę masz w x360? Masz już Jaspera? BTW do Wii można podłączyć dysk twardy przez USB 8)

Awatar użytkownika
mog123
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 946
Rejestracja: 2006-08-13, 00:37
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: mog123 » 2009-04-05, 12:18

Nie rob tego. Zaburzysz jego opływowość

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8186
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: Axi0maT » 2009-04-05, 12:31

Podoba mi sie post Blackiego... takie rzeczowe i konkretne spojrzenie na obecna sytuacje na rynku konsol. Moze troche przesadzil (standardowo) z ta liczba gier na Wii, ale faktem jest ze potencjal konsoli jest niewykorzystany. Poczekajmy jednka, moze pojawi sie pare gierek, tym bardziej ze wkrotce na rynek wejdzie Wii Motion Plus - licze na jakies gierki w pelni wykorzystujace mozeliwosci tego dodatku - jakies walki na miecze by sie przydaly.

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Ma ktoś x360?

Post autor: ramzes64 » 2009-04-05, 13:53

Ale jakie moje oczekiwania spelnila by wersja Premium czy ta inna, niz arcade - ze ma tylko DYSK w komplecie?) ... mowie ze w tej najubozszej wersji ta mamorka juz powinan stanowic jakas wbudowaną pamięć - i tyle.

Moge patrzec na ta knsolke, ale ta memorka dziwnie wyglada jak wystaje ... a ze jes duza - to wiedzialem, ale nie wiedzialem ze az tak - jak postawie ja przy moim telewizorze... to tak jak ogladalem TV w sklepach, w duzych halach wygladaly malutkie, a w domu w sam raz, a tu klocek to BYDŁO JEST. ... Pad wyglada z gory fajnie, ale od spodu juz taki dziwnie wyprofilowany/wykrojony.

nie mowie ze nienawidze X360 - bo nie - napisalem co mi sie w nim nie podoba i moje odczucia po pierwszym wlasnym kontakcie z tym sprzetem, a nie pograniu na chilke w jakims centrum handlowym. Nienawidzic to ja moge PS3 (Bo do Sony mam uraz psychiczny).... a jesli chodzi o zestaw gracza, to mówiłem ze Wii + X360 i można sie swietnie bawić.

SPYRO - przeciez nie ukrywam ze jestem fanbojem ... No wlasnie konsole sie uzupelniaja i fajnie jest widziec graficzke na moim TV ktorej wczesniej zaden sprzet nie mogl ukazac (bo telewizja z kablowki, bo filmy jakies z kompa, bo Wii nie jest HD) ... wiec takie menu i logosy otwierajace Gears of War wygladaja mega OSTRO ... a gra sama jest fajna, ale nei ma tego jeszcze realizmu. ... moge grac na innych konsolach i siena nich n=bawic, no ale na XBoxie nie ma duzo gier w ktore ja moge pograc - same FPSy, same wyscigi i gry sportowe, a jak juz sa jakies platfrmowki lub dziwaczne gry - to sa raczej sredniej jakosci i niedorownuja grywalnoscia produkcjom Nintendo. Mowie ze wychowalem sie na platformowkach, ze moge pograc raz na jakis czas w FPSa ale nie tylko w FPSY - dlatego XBox jest DODATKIEM do Wii, GC i DSa.

soberpl - nie wiem jaka mam plyte - ale chyba nie ten jasper - gdzies pisalem ze chyba ta starsza wersja
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

ODPOWIEDZ