X360 - pytania/problemy

Awatar użytkownika
hat
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1718
Rejestracja: 2009-03-14, 22:03
Lokalizacja: miasto biznesu i seksu

Re: Odp: X360 - pytania/problemy

Post autor: hat » 2012-10-15, 18:38

Nie wiem jaki ramzes ma projektor, ale większość ma wyjście audio na chinch a niektóre na małego jacka. Więc w czym problem? ;)

Wysłane z mojego HTC Desire
Obrazek

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: ramzes64 » 2012-10-15, 19:15

to, że nie mój projektor i nie wiem jakie tam są wyjścia... ale sie dowiem ;) - spoko... mam zamiar zobaczyć jak gry wygladają na DUUUUŻŻŻŻŻYYYYYYMMMMMMMMM ekranie ;D

sprawdze... dam kiedyś znać, jeśli uda nam się coś wymyślić.

ciekawe czy dwa naraz można puscic sygnały (przez HDMI i cinch).

też wydawało mi sie, ze rzutnik może ma wyjścia audio - wtedy byłoby fajnie
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: ramzes64 » 2012-12-22, 20:17

z postu wyżej nici - granie na projektorze odwołałem wtedy i nic sie nie zmieniło w tym temacie. Także nic nie powiem.

teraz mam inne pytanko.

Znajomy pyta o X360. Po ile teraz mniej więcej można kupić dobry zestaw na Allegro, używany - żeby nie przepłacić. Najlepiej wersja pod kinect (tam chyba więcej jakichs gniazd jest?). Cena, jaka konsola aby sie nie przegrzewala. Coś optymalnego. Pomożecie?
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: frodo666 » 2012-12-22, 23:31

Każda wersja X360 działa z kinectem. W FATach po prostu trzeba oddzielnie zasilać kinecta zasilaczem, który jest z nim w zestawie. Niech znajomy szuka xboxa z płytą główną jasper (wersja RRODoodporna), najlepiej żeby nie był przerabiany i nie otwierany (śladów otwierania należy szukać w okolicach gniazda zasilania). Wiem, że można wyrwać takie zestawy już do 300zł, ale bądźmy realistami - niech szuka do 400 - 450zł.
Obrazek

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: ramzes64 » 2012-12-23, 01:14

dzieki za odp.
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: frodo666 » 2012-12-23, 01:55

Spoko ;) Masz tu jeszcze przydatną grafikę jak rozpoznać wersję płyty głównej po gnieździe zasilania:

obrazek
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Obrazek

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: ramzes64 » 2012-12-23, 21:33

dzieki, a ma ktos do sprzedania moze X360?
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

badPixel
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 196
Rejestracja: 2013-08-04, 10:23

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: badPixel » 2014-12-20, 18:35

Hej. Mam Pytanko.
Mam okazję nabyć 360 slim z jednym padem, bez kinecta ALE...
konsola nie "daje" dźwięku gdy łączymy ją z TV za pomocą HDMI (zwykł AV działa bez zarzutu).
Kolejna sprawa to brak HDD, Jest to wersja 250GB ale dysk został usunięty.
Podobno konsola ma działać ze zwykłym paluszkiem USB jako HDD...
Konsola nie była naprawiana/banowana, cena jest dosyć atrakcyjna (około 160 pln) - warto ?
Czy faktycznie można używać palucha USB w zastępstwie HDD i nie ma to wpływu na działanie konsoli ?

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2453
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: kolo » 2014-12-21, 17:27

Nie mam Xboxa, ale nikt się nie spieszy z odpowiedzią to napiszę co wiem.
W PS3 można sobie ustawić na jakie wyjście idzie dźwięk, możliwe że ten X360 po prostu ma podobną możliwość i jest ustawiony na wyjście analogowe.
Z tego co słyszałem X360 bez problemu można używać bez dysku, jakieś tam ograniczenia pewnie są ale do zwykłego grania pewnie wystarczy.
Sega, Sega über alles
Obrazek

badPixel
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 196
Rejestracja: 2013-08-04, 10:23

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: badPixel » 2014-12-21, 17:45

Dzięki kolo, udało mi się dogadać, dostanę konsolę na dwa tygodnie do sprawdzenia, jak będzie wszystko O'K to płacę, jak nie to zwracam.
Po sprawdzeniu podzielę się doświadczeniami :)

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8182
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: Axi0maT » 2014-12-21, 18:07

Z pendrivem moze byc problem. Niektorych gier nie mozna instalowac na pamieci flash (wydaje mi sie ze Titanfall ma takie wymaganie ze musi byc na HDD zainstalowany, ale glowy nie dam sobie uciac). Sa tez gry ktore wymagaja sporych instalacji i pendrive moze nie wystarczyc. Final Fantasy, GTA V, Wolfenstein...

Co do ustawien dzwieku to musialbym sprawdzic jak to jest, ale musialbym podlaczyc xboxa - jutro napisze.

badPixel
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 196
Rejestracja: 2013-08-04, 10:23

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: badPixel » 2014-12-21, 21:33

Dzięki Axi0maT, każda dobra rada się przyda, nie mogę wykluczyć, że koleś nie do końca wie w czym jest problem :) ...kilka lat temu dostałem w swoje łapska za "piwo" Amigę 1200 w boxie z "uszkodzonym" układem graficznym, jak się okazało w domu, poprzedni właściciel nie miał pojęcia jak poprawnie podłączyć komputer do TV :?
Amisia do dziś świetnie się spisuje - może z X360 będzie podobnie ? :P

badPixel
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 196
Rejestracja: 2013-08-04, 10:23

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: badPixel » 2014-12-22, 23:51

Mam X360 w domu.
Do testów dostałem też trzy gierki na start: Oblivion GOTY/Far Cry 2/Assassin's Creed 2.
Z tyłu, z przyjemnością wetknąłem konsoli czterogigowy palec USB w du... znaczy gniazdo - działa.
Niestety - żadne zmiany w ustawieniach nie pomogły w uzyskaniu głosu przez HDMI...
Konsolka na obecną chwile chodzi przez RCA więc graficznie szału nie ma.
Jedyny chyba ratunek to kabel z wyjściem s-video - można taki gdzieś zdobyć dla X360?
EDIT: znalazłem kabelek s-video na alledrogo, więc jest nadzieja :)
Ostatnio zmieniony 2014-12-23, 00:29 przez badPixel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2453
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: kolo » 2014-12-23, 00:29

Zobacz to: https://www.youtube.com/watch?v=l2HT8DejPG8
Granie na takiej konsoli w rozdzielczości SD po prostu mija się z celem, jest coś takiego jak audio adapter wpinany w zwykłe wyjście więc na 96% można sobie spokojnie ustawić żeby audio szło na wyjście analogowe a obraz na HDMI.
Ja jednak dalej utrzymuję że HDMI działa a ty masz po prostu coś nie tak w ustawieniach, grzeb dalej.
Ostatnio zmieniony 2014-12-23, 00:47 przez kolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Sega, Sega über alles
Obrazek

badPixel
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 196
Rejestracja: 2013-08-04, 10:23

Re: X360 - pytania/problemy

Post autor: badPixel » 2014-12-23, 00:47

kolo, masz u mnie piwo - to działa :D

ODPOWIEDZ