Wiedźmin 2

Kurt
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 902
Rejestracja: 2007-04-14, 09:09

Wiedźmin 2

Post autor: Kurt » 2012-06-28, 17:23

No aż zdziwiony jestem, że nie powstał jeszcze ten temat. Gra jest doprawdy genialna!
W moim TOP numer 1, obok części 1, w którą grałem na Pc.

Świetna fabuła, doskonała ścieżka dźwiękowa, rozwój bohatera, podejmowanie decyzji, które mają wpływ na fabułę, piękna grafika, wyborne teksty i rewelacyjne walki.

MUST HAVE

Oczywiście są drobne błędy, ale i tak gra jest 10/10 :P

ramzes64
Redaktor
Redaktor
Posty: 4170
Rejestracja: 2006-02-26, 01:50
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Wiedźmin 2

Post autor: ramzes64 » 2012-06-28, 18:14

Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: Wiedźmin 2

Post autor: frodo666 » 2012-06-28, 18:24

Gra rzeczywiście jest kapitalna, ale 10/10 to wg mnie przesada.
Ode mnie ma solidne 9/10.
Obrazek

Kurt
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 902
Rejestracja: 2007-04-14, 09:09

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Kurt » 2012-06-28, 18:56

frodo666 a tak zapytam ile masz w tej grze zdobytych achivów? :P

frodo666
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1386
Rejestracja: 2011-03-03, 15:01

Re: Wiedźmin 2

Post autor: frodo666 » 2012-06-28, 19:29

Nie wiem, jestem graczem starszej generacji i nie zwracam uwagi na achievementy w grach :P a w tej chwili Xbox leży w pudełku.
Obrazek

Awatar użytkownika
hat
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1718
Rejestracja: 2009-03-14, 22:03
Lokalizacja: miasto biznesu i seksu

Re: Wiedźmin 2

Post autor: hat » 2012-06-28, 19:38

Wieśka przeszedłem i oceniam grę na 8,5/10. Początkowo byłem oczarowany, świetny był zwłaszcza pierwszy rozdział. Później irytowały częste loadingi i dziwacznie zaprojektowane poziomy. Straszył bałagan w ekwipunku, chaotyczna walka i momentami szalejąca kamera. Mimo wszystko grało mi się świetnie i był to pierwszy od ponad roku powód do uruchomienia iksklocka.
Obrazek

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8182
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Axi0maT » 2012-06-28, 22:49

Kurt pisze:No aż zdziwiony jestem, że nie powstał jeszcze ten temat. Gra jest doprawdy genialna!
Moze nie wszyscy podzielaja twoja euforie (+2 kolegow)? Dla mnie Wiedzmin 2 to pozycja duzo lepsza od fatalnego wrecz pierwszego Wiedzmina, ale i tak w moim mniemaniu jest to ledwie sredniak... ale to zapewne dlatego ze mam calkiem inne oczekiwania od tego typu gier.

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2453
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Wiedźmin 2

Post autor: kolo » 2012-06-28, 23:12

No widzisz Axio - ja mam dokładnie na odwrót, choć głównie ze względu na (ostatnio niezwykle popularną) "filmowość" dwójki.
Grałem tylko na PC, wersja na klocka ponoć lepsza, ale nie zmienili szybkiego podejścia które najbardziej mnie tam znudziło.
Jedynka też nie była idealna ale trzymała dobry poziom gdzieś pomiędzy Neverwinter 1 a losowym hack 'n slashem.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Kurt
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 902
Rejestracja: 2007-04-14, 09:09

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Kurt » 2012-06-29, 07:51

A jesteście zaznajomieni z książkami Sapkowskiego? :P Bo widzicie pewne rzeczy mogą być niezrozumiałe jak np. mowa o Yennefer czy Ciri.

Awatar użytkownika
hat
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1718
Rejestracja: 2009-03-14, 22:03
Lokalizacja: miasto biznesu i seksu

Re: Wiedźmin 2

Post autor: hat » 2012-06-29, 11:30

Kurt pisze:A jesteście zaznajomieni z książkami Sapkowskiego?
A i owszem i to całkiem nieźle :grin: . Wszystkie wady które tu wymieniłem nic nie mają wspólnego z fabułą. inna sprawa że jak ktoś nie zna prozy to za cholerę nie załapie o co tu chodzi.
Obrazek

Kurt
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 902
Rejestracja: 2007-04-14, 09:09

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Kurt » 2012-06-29, 20:23

hat pisze:dziwacznie zaprojektowane poziomy
Mówisz o tym z rozdziału 2? :P Bo ten mnie trochę irytował, nie wiadomo gdzie co jest i to chodzenie przez budynki :P

Łukasz
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Posty: 47
Rejestracja: 2009-07-03, 12:40
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Łukasz » 2012-09-22, 15:35

ale i tak w moim mniemaniu jest to ledwie sredniak...
Oj wyczuwam marną prowokację...

Awatar użytkownika
kanarekkk
Moderator
Moderator
Posty: 2462
Rejestracja: 2011-06-09, 12:51
Lokalizacja: TRN
Kontakt:

Re: Wiedźmin 2

Post autor: kanarekkk » 2012-09-22, 18:57

Łukasz pisze:
ale i tak w moim mniemaniu jest to ledwie sredniak...
Oj wyczuwam marną prowokację...
Szczegolnie w Twoim poscie, odgrzebujacym temat z przed kilku miesiecy, ze zdaniem wyrwanym z kontekstu ;) Ogranicz takie praktyki na przyszlosc ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2453
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: Wiedźmin 2

Post autor: kolo » 2016-04-23, 21:35

Tak mi ostatnio przyszło do głowy i zamiast pisać w ogólnym temacie z pytaniami rzucę tutaj.
Jak na Xboxie 360 wyglądało kontynuowanie zapisu z pierwszej części? W sumie było tam parę rzeczy które się zmieniały w zależności od tego co wyrabialiśmy w poprzedniczce.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Awatar użytkownika
Axi0maT
Sponsor
Sponsor
Posty: 8182
Rejestracja: 2006-01-12, 12:40
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Re: Wiedźmin 2

Post autor: Axi0maT » 2016-04-24, 00:03

Na x360 niie bylo czesci pierwszej, wiec nie moze byc mowy o kontynuowaniu zapisu. Pewnie przyjety bylo odgorne zalozenie jak w przypadku PC - ze uzytkownik nie gral w czesc pierwsza.

ODPOWIEDZ