3DS Newbie

Wkraczając w nowy wymiar.
Awatar użytkownika
kolo
Redaktor
Redaktor
Posty: 2459
Rejestracja: 2011-01-22, 10:47
Lokalizacja: Łańcut

Re: 3DS Newbie

Post autor: kolo » 2015-06-20, 15:30

Forte pisze:Czyli, że konto jest na stałe powiązane z 3DS'em czy jak? Nie da się na jednym 3DS np. używanym założyć nowego konta?
Jak kupujesz używkę to przywracasz ustawienia fabryczne czy coś w tym stylu i zakładasz nowe konto, nie wiem jak to yrkill robił zanim dostałem od niego konsolę, ale bez problemu założyłem sobie potem konto i w ogóle cycuś więc nie ma "blokady" na używany sprzęt.
Sega, Sega über alles
Obrazek

Awatar użytkownika
Forte
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 785
Rejestracja: 2011-11-23, 09:27
Lokalizacja: Dom

Re: 3DS Newbie

Post autor: Forte » 2015-06-23, 10:04

No Panowie, jestem wam bardzo wdzięczny bo już wiem jakiego 3DSa chce dla siebie i raczej zdecyduje się na nowego XL :) (new mnie nie przekonuje. 3D mnie nie kręci, amiibo nie będę kupował, no i jak już to wole circle pada zamiast tej malutkiej gałeczki)

Pozostaje jeszcze kwestia ładowarki. Brać oryginalną? Są drogie, bo kosztują aż 50 zł... czy zamienniki nie sprawiają problemów? No i druga kwestia - podobno Nintendo nie szanuje gwarancji jeżeli stwierdzą, że nie używano ich licencjowanego prądołapacza...

Kaspar84
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 619
Rejestracja: 2013-10-28, 11:52

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kaspar84 » 2015-06-23, 10:44

A jak mieliby to stwierdzić, jakiego zasilacza używałeś :D?

Ja po tygodniu grania na N3Ds nie wyobrażam sobie grania bez tego małego dzyndzla od zmiany ustawień kamery.

No i granie w Outrun 3D jest meeeega...
Obrazek

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 968
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kiriki-kun » 2015-06-23, 12:38

No i Xenoblade Chronicles jest chyba exclusivem na New 3DS :)
C-stick jest mega wygodny, działa idealnie.
Co do ładowarki, to polecam kabel USB kupić i ładować z kompa albo dobrej ładowarki telefonowej.
Kosztują grosze na Aliexpress, a w takim połączeniu dają gwarancję niezawodności co najmniej tak dużą jak oryginalna od Nintendo. No i kabel USB łatwiej się mieści w pokrowcu :)
Co do gwarancji, to mogą wymagać żeby wysłać zasilacz razem z konsolą "w celu sprawdzenia czy wina nie leży po stronie zasilacza".

Kaspar84
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 619
Rejestracja: 2013-10-28, 11:52

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kaspar84 » 2015-06-23, 12:50

Xenoblade Chronicles było oryginalnie na Wii, co do zasilacza, to wtedy można kupić oryginalny jak Cię poproszą o wysłąnie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Forte
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 785
Rejestracja: 2011-11-23, 09:27
Lokalizacja: Dom

Re: 3DS Newbie

Post autor: Forte » 2015-06-23, 12:53

Te kable o których wspominasz są też na allegro za 5zł chyba. W sumie pomysł nie najgorszy ale ładowanie zajmie dłuższą chwile pewnie

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 968
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kiriki-kun » 2015-06-23, 13:28

Wiem, że XC było na Wii, ale na 3DS'ie też będzie fajne :)
To są te same kable na Allegro, tylko tańsze. Co prawda dostawa trwa do 30 dni, ale jest darmowa.

Kaspar84
'calkiem niezly gosc'
'calkiem niezly gosc'
Posty: 619
Rejestracja: 2013-10-28, 11:52

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kaspar84 » 2015-06-23, 13:33

Akurat ogrywam XC na 3Ds i oczywiście jest bardzo fajnie, jednak po 5 godzinach w trybie 3d to potem jak oglądasz zwykłą TV to też widzisz w 3D :D
Obrazek

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 968
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kiriki-kun » 2015-06-23, 13:36

Mi by chyba oczy wypadły po 5h :)

Mniamniacz
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 163
Rejestracja: 2015-01-17, 15:17
Lokalizacja: UK2642

Re: 3DS Newbie

Post autor: Mniamniacz » 2015-06-23, 14:13

Nie wytrzymałem i zakupiłem dzisiaj New 3DS XL. Pierwsze wrażenie całkiem pozytywne jest. W trakcie ruchu na ekranie efekt 3D trochę smuży czasami, ale to chyba kwestia odpowiedniej kalibracji//przyzwyczajenia. Standardowy model był dla mnie zbyt mały, ja muszę mieć wszystko takie... amerykańskie. :D

No nic, teraz tylko podładować konsolę, podłączyć ją do internetu, domknąć sesję egzaminacyjną i można szaleć. ^^

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 968
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: 3DS Newbie

Post autor: Kiriki-kun » 2015-06-23, 15:15

Zobaczyłbym sobie kiedyś wersję XL, ciekawi mnie jak duża jest różnica :)

Mniamniacz
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 163
Rejestracja: 2015-01-17, 15:17
Lokalizacja: UK2642

Re: 3DS Newbie

Post autor: Mniamniacz » 2015-06-23, 16:01

Kiriki-kun pisze:Zobaczyłbym sobie kiedyś wersję XL, ciekawi mnie jak duża jest różnica :)
Wiesz co, myślę, że to wszystko zależy od wzroku i tego, do czego właściwie służyć ma taki handheld. Ja nie podróżuję zbyt często po kraju i świecie a do tego jestem astygmatykiem unikającym mocniejszych okularów, więc w moim wypadku "większe" znaczy "lepsze".

Awatar użytkownika
Forte
'normalnie deBesciak'
'normalnie deBesciak'
Posty: 785
Rejestracja: 2011-11-23, 09:27
Lokalizacja: Dom

Re: 3DS Newbie

Post autor: Forte » 2015-06-23, 21:42

Kiriki-kun pisze:Zobaczyłbym sobie kiedyś wersję XL, ciekawi mnie jak duża jest różnica :)
Z większości wypowiedzi jakie czytałem, ludzie mówią, że nie wrócili by znowu na "zwykłego" 3DS'a :)

fixxxer1
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Posty: 1234
Rejestracja: 2011-01-03, 14:14
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Re: 3DS Newbie

Post autor: fixxxer1 » 2015-06-24, 06:30

Mam wersję XL i zwykłą starego 3DSa i w niektóre gry wolę grać na mniejszym ekranie a w niektóre na większym. Takie Mario Kart fajnie wygląda na dużym ekranie ale już Resident Evil bardziej pasuje mi na mniejszym. Gdybym miał wybierać pomiędzy nimi, to nie wiem na którym bym się zdecydował.

Mniamniacz
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 163
Rejestracja: 2015-01-17, 15:17
Lokalizacja: UK2642

Re: 3DS Newbie

Post autor: Mniamniacz » 2015-06-24, 10:18

Mam pytanie odnośnie wymiany karty micro SD w New 3DS. Czy mogę ot tak po prostu wymienić sobie starą na nową o większej pojemności i "fizycznie" przetransferować dane (czyt. za pomocą adaptera)? Chodzi mi o to, czy system zacznie świrować, jeżeli skopiuję dane z oryginalnej karty na PCa za pomocą adaptera i wtedy skopiuję te dane z kompa na nową kartę. Nie mam na żadnym z komputerów Windowsa 7/8, więc transfer danych za pomocą wi-fi według instruktarza Nintendo nie jest możliwy. Papierowa instrukcja mi niestety nie pomoże w tej kwestii, bo jest po włosku i hiszpańsku. Może ktoś się orientuje w temacie?

Czy tak w ogóle jest potrzebny transfer danych z jednej karty na drugą? Na chwilę obecną mam tylko zgranych kilka dem, które w każdej chwili mogę pobrać ponownie, a jeśli się dobrze orientuję, to Nintendo ID i inne takie są zapisane w pamięci wewnętrznej? Proszę o oświecenie mnie w tej materii, jeżeli plotę bzdety.

ODPOWIEDZ