PSP na TV via Component

PlayStation Portable
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M-Chan
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 451
Rejestracja: 2012-07-17, 10:25
Lokalizacja: Rougetsu Island

PSP na TV via Component

Post autor: M-Chan » 2016-03-01, 09:27

Jak w temacie. Czy ktoś z Was próbował? Jak wrażenia?

Jako, że ja gram głownie w zaciszu domowym zastanawiałem się nad zakupem kabla component do PSP...

Melvin.FoX
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 404
Rejestracja: 2012-04-20, 10:43
Lokalizacja: P-ń

PSP na TV via Component

Post autor: Melvin.FoX » 2016-03-01, 09:51

Ja gralem - porazka :) obraz wyswietla sie tylko na czesci ekranu (musiałem go sztucznie rozciągać przez ustawienia tv) i do tego bardzo duzo traci pod wzgledem wrażeń wizualnych :/ ja podlaczalem pod 42 cale i nigdy wiecej tego nie powtorze :P moze pod tv 24" wyglądałoby to lepiej ale lepiej kupić jakąś dobrą grę lub dwie niż ten kabel. Proponuję pozostac przy ekranie PSP.
xo - that was for the players

Awatar użytkownika
M-Chan
'radzi sobie'
'radzi sobie'
Posty: 451
Rejestracja: 2012-07-17, 10:25
Lokalizacja: Rougetsu Island

Re: PSP na TV via Component

Post autor: M-Chan » 2016-03-01, 11:06

Dzięki za ostrzeżenie Melvin.FoX - w pokoju w którym gram mam akurat 42" :/

Melvin.FoX
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 404
Rejestracja: 2012-04-20, 10:43
Lokalizacja: P-ń

Re: PSP na TV via Component

Post autor: Melvin.FoX » 2016-03-01, 11:36

Szukałem w międzyczasie jakiś informacji czy da się puścić na pełen ekran ale nici z tego :/ jest funkcja, która zdaje się powiększa dwukrotnie liczbę wyświetlanych pikseli (nie zwiększa rozdzielczości tylko powiela wyświetlane punkty zwiększając wielkość obrazu) ale jak sam wiesz PSP nie grzeszy rozdzielczością ekranu, więc wyskalowanie obrazu za wiele nie da :/
xo - that was for the players

mattek
'dopchal sie i chce pisac'
'dopchal sie i chce pisac'
Posty: 216
Rejestracja: 2013-04-25, 15:06
Lokalizacja: Mysłowice

Re: PSP na TV via Component

Post autor: mattek » 2016-03-01, 14:40

Wersje 3000 mają chyba większą rozdzielczość wyjścia TV Out. Czy to też nic nie daje?
Obrazek
Obrazek

Kiriki-kun
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Posty: 959
Rejestracja: 2014-11-21, 01:48

Re: PSP na TV via Component

Post autor: Kiriki-kun » 2016-03-01, 14:51

Chyba że przez upscaler. Muszę poszukać czy ktoś nie próbował podłączyć PSP przez np. Framestreiner's, czy jak tam się zwie ten potwór :P

Melvin.FoX
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Posty: 404
Rejestracja: 2012-04-20, 10:43
Lokalizacja: P-ń

Re: PSP na TV via Component

Post autor: Melvin.FoX » 2016-03-01, 15:32

Nie ma różnicy między 2000 a 3000. Tutaj film przedstawia to o czym mówię:
http://youtu.be/5GTcjGD6vcs
xo - that was for the players

ODPOWIEDZ