jutro sprawdze to z kims kto obcykany jest w komputerach. Konsola widzi dysk, ale pozniej wyskakuja bledy i trzeba ja resetowac. Mysle ze problemem jest brak zasilania, ktore Nintendo zaleca. Ja kupilem dysk
Toshiba Canvio Basics 500gb
w informacji w konsoli wyskkauje ze mozliwy jest brak wystarczajacego zasilania. Ale swisty i cpykanie mnie draznia. Na komputerze gdzies w opcjach dyskow znalalzlem ze go widzi, ale nie wiem jak otworzyc dysk/folder (dysku) aby cokolwiek na niego wgrac - takze z komputerem pomysle czy dziala, czy uszkodzony. Czy moze problem lezy po stronie konsola-dysk.
Jesli nie jest uszkodzony i z kompem uda sie uruchomic (moze po prostu cos trzeba ustawic) to wtedy bede chcial go odeslac jako sprawny - bo kupilem do konsoli i nie jest mi potrzebny do innych celow. Naszczescie kupowalem przez allegro w sklepie oleole.pl - takze mysle ze niebedzie z ewentualnym zwrotem problemow.
Teraz zastanawiam sie czy brac drozszy model, zalecany przez Nintendo, z zasilaniem, czy calkowicie sobie odpuscic Toshibe.
No i lipa jest, bo na poczatku z pendrive 8gb przenioslem na dysk dane(save i pliki) i teraz w druga strone kilka stracilem (konsola sie wiesza), a kilka udalo mi sie skopiowac na dysk wewnetrzny konsoli. Dobrze ze odzyskalem save z Mario Kart 8, Zeldy WW, Mario 3D World, Splinter Cell Blacklist... skasowalo mi sie z Assassin Cred III i Abyss z eShopu. W inne gry nie gralem. DLC musze znow sciagac i taka zabawa.
moja pierwsza przygoda z dyskiem obecnie nie nastraja mnie pozytywnie - mialem podlaczyc i mialo dzialac, a tu dupa. Dobze ze jakichs uzywek nie bralem, bo pewnie wieksze problemy bym mial z tym.
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.