retroage.net

bo stare gry są lepsze
Teraz jest 2017-11-22, 15:48

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2015-10-14, 19:51 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-10-14, 19:43
Posty: 3
Witam. Posiadam Nintendo 64 grałem na konsoli jakiś miesiąc temu i wszystko było ok. Odstawilem konsolę bezpiecznie do szafy wraz z grami padami i pełnym okablowaniem. Dzisiaj chciałem zagrać na konsoli podłączyłem ją pod telewizor i do prądu przesówam włącznik a tu nic. Nie świeci się czerwona dioda ani nie ma żadnego obrazu. Nie wiem co się stało. Byłbym wdzięczny jak by ktoś mi odpowiedział co się mogło stać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 20:51 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-01-25, 19:20
Posty: 3401
Lokalizacja: okolice Mielca
Jeśli naprawdę nic nie robiłeś to może kondensatory do wymiany? Chociaż chyba raczej za młoda konsola na takie rzeczy. Sprawdź czy zasilacz działa miernikiem jeśli potrafisz jak nie daj komuś do sprawdzenia.

_________________
Famicom!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 21:25 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-10-14, 19:43
Posty: 3
Ukukuki napisał(a):
Jeśli naprawdę nic nie robiłeś to może kondensatory do wymiany? Chociaż chyba raczej za młoda konsola na takie rzeczy. Sprawdź czy zasilacz działa miernikiem jeśli potrafisz jak nie daj komuś do sprawdzenia.

Dzięki. Zasilacz jest niesprawny (nie wiem dlaczego) muszę teraz gdzieś go kupić . Na allegro chcą 60zł z wysyłką poszukam jeszcze w internecie to może taniej kupie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 21:31 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-01-25, 19:20
Posty: 3401
Lokalizacja: okolice Mielca
Dziwne ,że tak sam z siebie padł. Nigdy nie miałem N64 ale z tego co pamiętam zasilacz jest dosyć spory, poczytaj na necie o tym szczególnie na anglojęzycznych forach . Może jest tam bezpiecznik i wystarczy go wymienić.

_________________
Famicom!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 22:10 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2009-09-15, 15:25
Posty: 1233
asfalt, masz normalny europejski zasilacz, czy UK? Bo w UK we wtyczce jest bezpiecznik, zdarzyło mi się raz, że się przepalił.
Generalnie też raz "padł" mi N64 jak podpiąłem do niego pada, który miał zwarcie - po jakichś 15 minutach maszyna odżyła sama z siebie. N64 jest wbrew pozorom dość pancerną maszynką.

_________________
Mój BLOG o retro-gamingu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 22:11 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2015-10-14, 19:43
Posty: 3
DizzyX napisał(a):
asfalt, masz normalny europejski zasilacz, czy UK? Bo w UK we wtyczce jest bezpiecznik, zdarzyło mi się raz, że się przepalił.
Generalnie też raz "padł" mi N64 jak podpiąłem do niego pada, który miał zwarcie - po jakichś 15 minutach maszyna odżyła sama z siebie. N64 jest wbrew pozorom dość pancerną maszynką.

Mam normalny europejski zasilacz.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-14, 22:32 
Offline
'wieszcz narodowy'
'wieszcz narodowy'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2008-01-25, 19:20
Posty: 3401
Lokalizacja: okolice Mielca
Poczytałem na szybko w internecie na 90% bezpiecznik.
http://i.imgur.com/ywt19.jpg

Na zdjęciu jak na złość nie ma zasilacza takiego jak Ty masz. Z tego co widzę bezpieczników jest kilka i co lepsze lutowane:P Jednak w Australijskim widzę jeden zwykły główny możliwe ,że każdy region ma gdzieś zwykły wymienny bezpiecznik. DizzyX mówi ,że ma we wtyczce, w Australijskim widzę zaraz przy zasilaniu na płytce. Musisz się wczytać w temat.

_________________
Famicom!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2015-10-20, 16:41 
Offline
Sponsor
Sponsor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2010-07-10, 10:23
Posty: 2971
Jak coś mogę Ci kopsnąć zasilacz za 30zł plus wysyłka według cennika PP

_________________
NOWY! Filmik z mojej retro kolekcji


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-14, 08:19 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2012-04-07, 12:49
Posty: 57
niestety mam ten sam problem, moje leciwe n64 nagle przestalo dzialac i zadna z powyzszych metod nie dziala kable dobre ,zasilacz dobry, karty przeczyszczone expansion pack tez i nic. Wyszperalem w necie ze moze to byc wejscie od kabla av i trzeba zastosowac wazeliny........tu link :

Eeasily%20Fix%20a%20Nintendo%2064%20AV%20Cable%20With%20a%20Bad%20Connection%20(For%20Free!)_%204%20Steps.html

co sadzicie o takim rozwiazaniu? jeszcze nie sprawdzalem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-14, 12:06 
Offline
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-11-21, 01:48
Posty: 932
Osobiście wazeliny bym unikał. Prędzej jakiś preparat do czyszczenia styków, popytaj w elektroniku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-14, 18:54 
Offline
'czasem cos napisze'
'czasem cos napisze'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2012-04-20, 10:43
Posty: 399
Lokalizacja: P-ń
A w ogóle jest jakikolwiek sygnał? Jak włączysz nawet bez gry to będzie czarny obraz ale tv lcd powinien wykryć rodzaj sygnału. Rozebrałbym też konsolę i sprawdził kondensatory a także luty.

_________________
xo - that was for the players


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-15, 13:04 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2012-04-07, 12:49
Posty: 57
nie ma nic mam tv kineskopowy sony trinitron brak jakiekolwiek reakcji. dodam ze konsola dzialala bez problemu i nic jej sie nie dzialo po prostu stala włączalem ja ostatni raz 2 miesiace temu. a co do tego srodka na czyszczenie to w aerozolu czy pod postacia jakiejs mazi kupic?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-15, 15:33 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2017-07-14, 21:29
Posty: 8
Po czym stwierdzasz ze zasilacz jest dobry ? Dioda POWER sie swieci po wlaczeniu konsoli ?

Spróbuj zamontować Jumper Pak zamiast Expansion Pak.
Sprawdz czy wejscie w TV dziala ok, np. poprzez podlaczenie innej konsoli i zweryfikowanie jej dzialania.
Na ilu kartridżach próbowales ? Jak na jednym lub dwóch, to spróbuj na trzecim.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-15, 15:57 
Offline
'jeszcze jeden stopien i...'
'jeszcze jeden stopien i...'
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2014-11-21, 01:48
Posty: 932
Jeżeli chcesz ją porządnie sprawdzić, to rozkręcasz ją, znajdujesz schemat, i z miernikiem sprawdzasz czy prąd dociera tam gdzie powinien


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2017-11-16, 09:53 
Offline
'doskakuje do klawiatury'
'doskakuje do klawiatury'

Dołączył(a): 2012-04-07, 12:49
Posty: 57
dioda sie swieci ,kabel jest dobry poniewaz dzala z gamecubem,sprawdzalem na 10 "kartach". jedynie nie rozkrecalem.jumper pack nie posiadam mam jedynie expansion,inne konsole dzialaja.:/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL