Recenzje Renegade

Renegade to gra, która pierwotnie ukazała się na automaty w 1986 roku i cieszyła sporą popularnością. Nie dziwi więc fakt, że firma Taito postanowiła przenieść tytuł na różne popularne wówczas platformy. Recenzowana wersja pochodzi z konsoli NES.

Jedah 30 listopada 2021 3 komentarze 20 odsłon

Newsy 8bitów Sztuki - zaproszenie

Marzenia się spełniają. W trzy lata od pomysłu do realizacji - serdecznie zapraszam do Tarnowskiej galerii BWA na wystawę "8bitów sztuki" w ramach festiwalu ArtFest.

tbxx 29 listopada 2021 3 komentarze 30 odsłon

Recenzje Sword of Xolan

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami, gdzieś w odległej krainie (tylko nie w tej o której mowa w każdej baśni a dokładnie w przeciwnym kierunku) była sobie wioska. Ludzie żyli tam w radości i dostatku, mimo że mieszkali na tak strasznym zadupiu, że nikt o nim nie słyszał. I pewnie żaden kronikarz nigdy by nie wspomniałby o tym miejscu, bo i jak, skoro owa wioska nawet nazwy nie miała, gdyby nie postać złego maga Borzandara. Jakim trzeba być desperatem by zapuścić się w tak odległe miejsce by siać tam zło i wojenną pożogę?

Axi0maT 21 listopada 2021 4 komentarze 51 odsłon

Recenzje Mario Kart Super Circuit

Kostek tu, kostek tam, kostek siam. Biedni recenzenci NNation pracują w pocie czoła aby choć trochę dorównać GB World. Niestety nic im z tego nie wychodzi czego dowodem będzie recenzja Mario Kart: Super Circuit. Fakt faktem, że kostek machnąłby ją 2 razy szybciej i wspomniał jeszcze o multi dla 20 osób oraz o postaciach na które składa się 20 000 polygonów, niemniej skromny recenzent (czyli moja jeszcze bardziej skromna osoba) nie miał dostępu do tak poufnych informacji.

Q@sor 31 października 2021 2 komentarze 37 odsłon

Recenzje Battlefield Bad Company

Battlefield Bad Company to druga po Modern Combat próba przeniesienia znanej marki na konsolę. Wcześniej wyszło tak sobie. Czy tym razem się powiodło?

Jedah 12 października 2021 brak komentarzy 39 odsłon

Recenzje F.E.A.R.: Fist Encounter Assault Recon

Rok pański 2005 był bogaty w gry kultowe jak Psychonauts i Fahrenheit oraz "tylko" świetne jak Call of Duty 2 a jedną z gier które rozgrzewały wyobraźnię ówczesnych graczy PC oraz wnętrzności ich blaszaków był F.E.A.R.: Fist Encounter Assault Recon - specyficzna mieszanka strzelanki FPP i horroru. Zapraszam do recenzji szlachetnych początków tej zarżniętej już serii.

kolo 30 września 2021 2 komentarze 51 odsłon

Recenzje Turok 2: Seeds of Evil

Turok 2 jest kontynuacją jednego z najlepszych FPP na Nintendo 64. Co zmieniło się w stosunku do części poprzedniej?

Q@sor 23 września 2021 brak komentarzy 40 odsłon

Recenzje Yoshi's Cookie

Kolejna łamigłówka Mario? Powiedz, że tak nie jest! Podobnie jak Yoshi (Mario i Yoshi w Europie), Yoshi's Cookie jest mniej znany niż Dr. Mario i Wario's Woods, głównie dlatego, że nie jest aż tak interesujący.

Jedah 15 września 2021 brak komentarzy 34 odsłon

Akcesoria Dance Dance Revolution Senyou Controller

Miłośnicy piłki kopanej każdego roku oczekują nowej edycji gry „FIFA”. Analogicznie miłośnicy wygibasów przed ekranem oczekują nowej edycji „Just Dance”. Zanim jednak produkcja Ubi Soft zdominowała konsolowe domówki, jedenaście lat wcześniej Konami rozpoczęło modę na gamingowe tańce serią „Dance Dance Revolution”.

tbxx 31 sierpnia 2021 1 komentarz 40 odsłon

Recenzje Shadow Man

Nintendo64 zawsze było postrzegane jako konsola dla młodszych graczy. Nie da się zaprzeczyć - praktycznie większość gier jest kierowana do odbiorców, których teoretycznie nie powinna jarać przemoc na ekranie.

Damjen 24 sierpnia 2021 1 komentarz 79 odsłon
Ładowanie