witam,
Zakupiłem Nintendo Classic Mini, żeby z córką pograć w Super mario world. Grałem w tą grę ponad 20 lat temu na org starym super nintendo i grafa była dobra. Teraz kupiłem nintendo classic mini ze względu, że ma wejscie na hdmi i nie trzeba zmieniać telewizora, ale jestem zawiedziony grafą, po prostu tragedia. W stosunku do starego nintendo to jest przepaść, widać pixele, a w Street fighterze nie idzie rozpoznać postaci. Na Youtubie widziałem, że są ładne grafiki u innych graczy. Wie ktoś może dlaczego tak jest? Może mam słaby kabel hdmi? Nie wiem sam o co chodzi.
Nintendo Classic Mini słaba grafika
-
pawsss18
- 'doskakuje do klawiatury'

- kolo
- Redaktor

- Kontakt:
Re: Nintendo Classic Mini słaba grafika
Spróbuj przestawić display mode na "CRT Filter", to wciąż nie to samo co prawdziwy kineskop, ale rozmyje trochę obraz i ostre jak brzytwa piksele nie powinny tak razić w oczy.
-
pawsss18

- kolo
- Redaktor

- Kontakt:
Tu już nie dam rady Ci pomóc bo nie mam tej konsoli. Prawdopodobnie będzie jakieś "Settings" i "Screen / Display Settings", ale jak tam się dostać to będziesz musiał sam wykombinować, albo sprawdzić w instrukcji.
Ewentualnie poczekaj aż wpadnie na forum ktoś kto ma tą konsolkę, ale może zejść ładne kilka dni.
Ewentualnie poczekaj aż wpadnie na forum ktoś kto ma tą konsolkę, ale może zejść ładne kilka dni.
-
pawsss18

-
ramzes64
- Redaktor

Taki urok grania w retro gry na dużych 60 calowych TV. Najlepiej na mniejszych ekranach
Professional N I N T E N D O Game Tester - od 1998r.
-
pawsss18

temat do zamknięcia