Ta wersja Metal Slug, mimo iz rzadka, nie jest az TAK rzadka jak sie wiekszosci wydaje. Jak wspomnialem wczesniej, widzialem ja juz nie raz i nie dwa i cena byla marna czasta tego co wola sobie kolega forumowicz.
Ostatni raz tytul widzialem jakies dwa lata temu w jednym z bardzo malych szwedzkich sklepow ze sprzetem arcade. Rownie dobry stan, komplet, a cena bardzo niska. Po prostu niektorzy nie sledza cen eBay tylko sprzedaja tytuly za przyzwoite pieniadze nie myslac o tym ze moga na tym zarobic gore szmalu.
Nie raz zdarzylo mi sie zgarnac naprawde rzadkie tytuly od ludzi ktorzy nie wiedzieli co sprzedaja. Watpie tez by osoba sprzedajaca Metal Slug dala zan tyle ile za niego wola.
Jak duzo mozna zaplacic za gre?
-
Morden
- 'wieszcz narodowy'

- Kontakt:
-
Damjen
- Wsparcie sprzętowe

Re: Jak duzo mozna zaplacic za gre?
Widze, ze offtop sie zrobil wiec dorzuce swoje trzy grosze. Kizuna Encounter za 13 tysiecy zielonych to rzeczywiscie nieprzecietna cena ale np. najbardziej pozadany wsrod kolekcjonerow kartridz na NES czyli Nintendo Wolrd Championship w wersji zlotej to wydatek rzedu sumy nie cztero- ale pieciocyfrowej (wersja szara poszla, jak podaje wiki za max $ 6 100). Sadze jednak ze malo co moze sie rownac z cenami gier na Atari 2600. Taka Mangia NTSC, Air Raid czy Atlantis II (wersja turniejowa) pojawiaja sie czasami na ebay i jak widze taka aukcje to wiem, ze po spojrzeniu na cene (zazwyczaj jest Kup Teraz, bardzo rzadko licytacja a jesli juz to zaczyna sie od...
i do tego ma ustawiona cene minimalna) bede musial wziac aspiryne bo od ilosci zer zaczyna mnie glowa bolec. Totalny szok przezylem jak zobaczylem Atlantis II z papierami potwierdzajacymi autentycznosc i innymi pierdolkami za $ 1 750 000,00 (MILION SIEDEMSET PIECDZIESIAT TYSIECY DOLAROW). Tak na marginesie ciekawi mnie jaka prowizje pobralo od tego eBay
No ale slysze czesto, ze gra warte jest tyle ile potencjalny nabywca jest gotow za na zaplacic a nie tyle za ile jej wlasciciel jest gotow sie z nia rozstac.
Prawie dwa miliony dolarow ?? ZADNA gra nie jest tyle warta, za taka kase mozna sobie zazyczyc by jakas firma napisala gre specjalnie dla tego kto zaoferuje tyle kasy i mozna miec egzemplarz unikatowy, bo jedyny na caly swiat.
Kolekcjonerstwo kolekcjonerstwem ale, o ile sie nie jest Billem Gates'em, sultanem Brunei czy jakims potentatem naftowym, to sa jednak pewne granice cenowe, ktorych po prostu przekraczac nie wypada.
No ale slysze czesto, ze gra warte jest tyle ile potencjalny nabywca jest gotow za na zaplacic a nie tyle za ile jej wlasciciel jest gotow sie z nia rozstac.
Prawie dwa miliony dolarow ?? ZADNA gra nie jest tyle warta, za taka kase mozna sobie zazyczyc by jakas firma napisala gre specjalnie dla tego kto zaoferuje tyle kasy i mozna miec egzemplarz unikatowy, bo jedyny na caly swiat.
Kolekcjonerstwo kolekcjonerstwem ale, o ile sie nie jest Billem Gates'em, sultanem Brunei czy jakims potentatem naftowym, to sa jednak pewne granice cenowe, ktorych po prostu przekraczac nie wypada.
Ja niedawno kupilem Alien Soldier'a na MD na allegro. 30 zl. Co prawda bylem pewien na 99,99% ze to pirat to jednak zdecydowalem sie na kupno, bo wiedzialem ze tak tanio juz moge tej gry nie dostac. Oczywiscie ryzykowalem ze nie bedzie dzialac ale dziala, ma sie dobrze i obecnie nie gram w nic innego. A co do rzadkosci i ceny AS to, mimo ze nie rowna sie z grami NG, tez jednak lekko zapiera.Morden pisze:Nie raz zdarzylo mi sie zgarnac naprawde rzadkie tytuly od ludzi ktorzy nie wiedzieli co sprzedaja
GBC, TV POKER, BSS-01, C64, CDTV, A800XE, A2600 Jr, FC, SMS 2, GEN 2+32X, SNESx2+SGB, SATURN, PSX, N64x2, DC, NGC+AGP, PS2, XBOX, WII 
"Two things that kill videogaming: piracy and TASes"
"Two things that kill videogaming: piracy and TASes"
- froger3
- 'wieszcz narodowy'

- Kontakt:
O_O o_O O_o O_OTotalny szok przezylem jak zobaczylem Atlantis II z papierami potwierdzajacymi autentycznosc i innymi pierdolkami za $ 1 750 000,00 (MILION SIEDEMSET PIECDZIESIAT TYSIECY DOLAROW).
-
Inlagd sill
- 'wieszcz narodowy'

Zeby nie kontynuowac watku makabrycznie drogich gier w Pchlim Targu, oddzielilem ten temat od ogloszenia TwilighMastera.
Jak dla mnie wiekszosc przytoczonych cen jest dosyc surrealistyczna, trzeba chyba nie miec innych pomyslow na wydawanie pieniedzy.
Jak dla mnie wiekszosc przytoczonych cen jest dosyc surrealistyczna, trzeba chyba nie miec innych pomyslow na wydawanie pieniedzy.
Dla bardziej wymagających: Serwis i forum Syzygia.pl